current views are: 14

28 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση13:04

Υπόθεση Πισπιρίγκου- Η απάντηση Παπαδόπουλου στον Κούγια: «Όποιος με συκοφαντεί θα διωχθεί μέχρι τέλους»

Ο Όθων Παπαδόπουλος σήμερα το πρωί δίνει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο κ. Κούγιας.

Δημοσίευση 13:04’
παπαδοπουλος-κατα-κουγια

Ο Όθων Παπαδόπουλος σήμερα το πρωί δίνει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο κ. Κούγιας.

Ο «πόλεμος «μεταξύ  του πρώην και του νυν δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται μέσω δελτίων τύπων και απειλές μέχρι και για αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια στην οποία αναφερόταν προσωπικά στον Όθων Παπαδόπουλο λέγοντας:

kougias 1 768x508 1

«Αυτογελοιοποιήθηκε κάνοντας αίτημα στο FBI των ΗΠΑ» και ότι είπε ψέματα στην 34χρονη σε μια κρίσιμη καμπή της υπόθεσης. «Εισέπραξε από τη φτωχότατη οικογένειά της ποσό πέραν των 10.000 ευρώ, τα οποία δήθεν θα ήταν η αμοιβή ιατροδικαστών, παθολογοανατόμων και άλλων επιστημόνων, αλλά ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τους συγκεκριμένους επιστήμονες.»

Ο Όθων Παπαδόπουλος σήμερα το πρωί δίνει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο κ. Κούγιας. Αναφέρει ότι προτάθηκε από τον πρώτο δικηγόρο της κατηγορούμενης τον δικηγόρο Νίκο Ιωάννου και ότι δεν διορίσθηκε από εκπομπές ή δημοσιογράφους.

Για τις αμοιβές αναφέρει:

«Ποτέ δεν «διαβεβαίωσα» τους πρώην εντολείς μου ότι θα παρείχα υπηρεσίες δωρεάν. Εάν ίσχυε αυτό, δεν θα είχα στον λογαριασμό μου καταβολές από τους ίδιους για την αμοιβή των υπηρεσιών μου. Το ποσό που εισέπραξα από την οικογένεια της κατηγορουμένης για την αμοιβή ιατροδικαστών ήταν 400 ευρώ και αφορούσε προκαταβολή προς συγκεκριμένο ιατροδικαστή, τον οποίο συνάντησα στο λόμπι ξενοδοχείου της οδού Πατησίων στην Αθήνα στα μέσα Απριλίου 2022, παρουσία και του τότε αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικηγόρου κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα, με τον οποίο ασκούσαμε εκείνη την εποχή από κοινού υπερασπιστικά καθήκοντα.

Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής ζήτησε να μην του καταβάλω το ανωτέρω ποσό διατραπεζικά αλλά να το αποστείλω μέσω της εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων Western Union, πράγμα το οποίο έκανα, και έχω στα χέρια μου το αποδεικτικό αποστολής. Αμέσως μετά την καταβολή του ποσού της προκαταβολής του έστειλα μέσω κούριερ μία κούτα με το σύνολο της δικογραφίας, καθώς και των ιατρικών φακέλων.

Στην συνέχεια, ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής έπαψε να απαντά τις κλήσεις μου για χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, οπότε και επανεμφανίστηκε στα μέσα Ιουνίου 2022, θέτοντάς μου ως όρο για την ενεργοποίησή του στην συγκεκριμένη υπόθεση, την επιστροφή, σε ρόλο υπερασπιστή, ενός από τους δικηγόρους που νωρίτερα, με προσωπική δική του απόφαση, είχε παραιτηθεί από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, πράγμα το οποίο αρνήθηκα.    Πέρα από το ποσό των 400 ευρώ ούτε ζήτησα ούτε έλαβα κανένα ποσό από την οικογένεια της κατηγορουμένης για αμοιβή ιατροδικαστού και ο ισχυρισμός ότι δήθεν μου έδωσαν …10.000 ευρώ είναι άνανδρος, ψευδής και συκοφαντικός.»

«Είχα πρόβλημα να βρω τεχνικό σύμβουλο»

Ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει και την τεράστια δυσκολία που είχε να βρει τεχνικό σύμβουλο:

«Για την ανάθεση σύνταξης τεχνικής έκθεσης από αρμόδιο επιστήμονα έδωσα πολύμηνο-λυσσαλέο αγώνα ερχόμενος σε επαφή σχεδόν με όλους τους εκπροσώπους του ιατροδικαστικού κλάδου στην χώρα. Είχα τεράστιο πρόβλημα στην εξεύρεση τεχνικού συμβούλου – Ιατροδικαστή, καθώς όλοι οι εκπρόσωποι του χώρου αρνούνταν να συνεργαστούν μαζί μου στην συγκεκριμένη υπόθεση φοβούμενοι την αρνητική δημοσιότητα. Για τον λόγο αυτό αναγκάστηκα να αναζητήσω τεχνικό σύμβουλο στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια των αλλεπάλληλων και επίμονων επαφών μου, στις αρχές Ιουλίου 2022, κατάφερα να βρώ ιατροδικαστή στην Κύπρο και συμφώνησα για την σύνταξη τεχνικής έκθεσης με τον Ιατροδικαστή Κύπρου κ. Πανίκο Σταυριανό. Το γεγονός αυτό μπορώ να αποδείξω με τα περίπου 20 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάξαμε με τον κ. Σταυριανό. Στα πλαίσια αυτής της αλληλογραφίας έλαβε από εμένα αντίγραφα όλων των ιατρικών φακέλων της Μαλένας και της Ίριδας και μου ζήτησε επιπλέον λεπτομέρειες και έγγραφα τα οποία, κατόπιν του αιτήματός του, του απέστειλα.

Στην συνέχεια, και ενώ η συνεννόησή μας ήταν σε εξέλιξη και προτού λάβει οποιαδήποτε αμοιβή, ο κ. Σταυριανός διέκοψε απότομα κάθε επικοινωνία μαζί μου, χρησιμοποιώντας μία ασήμαντη δικαιολογία. Για το γεγονός αυτό ενημέρωσα έγκαιρα τους τότε εντολείς μου και για την πληρωμή του δεν πήρα από αυτούς ούτε μισό σεντ. Σήμερα ο κ. Κούγιας λέει δημόσια ότι δεν είχα ποτέ επαφή με τον κ. Σταυριανό και ότι διαβεβαίωνα τους τότε πελάτες μου για το αντίθετο, συμπεριφορά που θέτω στην κρίση της κοινής γνώμης και πρόκειται να θέσω και στην κρίση των δικαστικών αρχών.»

Στο τέλος ο κ Παπαδόπουλος υποστηρίζει:

«Για την ενημέρωση της κοινής γνώμης θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Κούγιας έχει ήδη καταμηνυθεί από εμένα, μέχρι σήμερα, δύο φορές για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Το γεγονός ότι διαδίδει ψέματα σε βάρος μου αποδεικνύεται από έγγραφα, άρα με τρόπο αναμφισβήτητο. Για τον λόγο αυτό, νομικά υπάρχουν για τον ίδιο τρείς λύσεις. Είτε η παραίτησή μου από τα νόμιμα δικαιώματά μου με την παροχή αμοιβαίων εξηγήσεων, είτε η δημιουργία μίας κάποιας μήνυσης εναντίον μου ως αντίβαρο (που θα μπορούσε να καταλήξει σε αμοιβαίες παραιτήσεις από αντίθετες μηνύσεις) είτε η πρόκληση μίας επίθεσης εναντίον μου, τόσο δυναμικής που θα οδηγούσε στην δημιουργία διάθεσης απεμπλοκής. Σας υπενθυμίζω ότι έχω ήδη απορρίψει την πρώτη περίπτωση, καθώς με έχει καλέσει να τα βρούμε κατ’ιδίαν «πρόσωπο με πρόσωπο», πράγμα που έχω αρνηθεί.

Το κατάπτυστο κείμενο που έχει κοινοποιήσει αποβλέπει σε κάποια από τις δύο επόμενες λύσεις. Είχε πραγματικά την ατυχία να μην με γνωρίζει καλά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Εάν με γνώριζε καλύτερα, θα ήξερε και τί πρόκειται να επακολουθήσει. Είχα δηλώσει από την αρχή ότι όποιος με συκοφαντεί θα διωχθεί μέχρι τέλους.

Για τα ελεεινά ψεύδη του δελτίου τύπου που έχει κοινοποιήσει θα υποβληθούν μηνύσεις. Δεν θα υπάρξει μία μήνυση εναντίον του για το συνολικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου δελτίου τύπου αλλά θα υποβληθεί μία ξεχωριστή μήνυση για κάθε ψευδή αναφορά και για κάθε ψευδή ισχυρισμό. Η διαφορά μας είναι, πλέον, πάνω και πέρα από την υπόθεση Πισπιρίγκου. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.»


σχετικα αρθρα