current views are: 3

26 Μαΐου 2023
Δημοσίευση11:25

Ζαχαριάδης στον 989: «Βάλαμε αυτογκόλ στο 90′ και δώσαμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους στη ΝΔ»

Τι δήλωσε μιλώντας στο Alpha Radio 989.

Δημοσίευση 11:25’
kostas zaxariadis syriza.jpg

Τι δήλωσε μιλώντας στο Alpha Radio 989.

Με ποδοσφαιρικούς όρους παρουσίασε την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στο Alpha Radio 989 και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Ευγενίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «βάλαμε αυτογκόλ στο 90′ και δώσαμε τους ελεύθερους επαγγελματίες στη ΝΔ.»

Για την Κεντρική Επιτροπή: Είναι σαφές έγινε μια συνεδρίαση με εισήγηση του Προέδρου. Ήταν ομόφωνη η απόφαση του συμβουλίου να ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία όχι γιατί φοβόμαστε ή δεν θέλουμε τον διάλογο αλλά γιατί μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει να διαταχθούμε απευθείας σε θέση μάχης για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Πολλοί ακόμα βρίσκονται στο κλίμα το μετεκλογικό, ενώ είμαστε ήδη σε νέα  προεκλογική περίοδο. Εμείς υπεστήκαμε ένα τεράστιο σοκ την προηγούμενη Κυριακή,  έχουμε πάρει το μήνυμα, το αναλύσαμε και προσπαθούμε να διορθώσουμε πράγματα σε τρία επίπεδα. Υπάρχουν ζητήματα χρονικά, τα οποία λύνονται και διορθώνονται μέσα στις επόμενες μέρες, υπάρχουν θέματα που θα χρειαστούν μήνες για να διορθωθούν, υπάρχουν και δομικές αλλαγές που θα μας πάρει χρόνια για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την εκλογική του καθίζηση παραμένει ένα κόμμα εξουσίας με κυβερνητικό προσανατολισμό. Δεν είναι και δεν θα γίνει κόμμα διαμαρτυρίας, δεν είναι και δεν θα γίνει κόμμα της πολιτικής ενσωμάτωσης. Κόμμα εξουσίας σημαίνει είτε κόμμα που κυβερνά είτε κόμμα που αντιπολιτεύεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 10 χρόνια είναι τέτοιο κόμμα και θα συνεχίσει.

Για αντικατάσταση Τσίπρα: Το γεγονός ότι βγαίνει ο αρχηγός μας μπροστά, μιλάει με θάρρος, λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, που σημαίνει να μείνω και να δώσω τη μάχη για αυτό το κόμμα που το κάναμε από μικρό μεγάλο, να είναι ισχυρό, να είναι όρθιο, να μπορέσει το αποτέλεσμα να διορθωθεί να μην έχουμε την επόμενη ημέρα μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση. Αισθάνομαι το 20-40 παρά τα λάθη και τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία αυστηρή τιμωρία που δημιουργεί δομικούς κινδύνους για την ίδια την Δημοκρατία.

Για σχόλια περί «σύνδρομο αδικημένου»: Νομίζω πολλά πράγματα μπορούν να διορθωθούν. Δεν συμφωνώ με αυτή τη διατύπωση. Όποιος καλόπιστα το λέει και το διατυπώνει καλώς, αλλιώς θα αντιδρούσα διαφορετικά. Θέλουμε να εκπέμπουμε σοβαρότητα και ρεαλισμό και όχι λύπηση και κακομοιριά. Ναι έχουμε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα. Αλλά θα δώσουμε μάχη. Μπροστά μας έχουμε μια άδεια κάλπη, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας. Ξεκινάμε από μηδέν και η κάλπη γεμίζει. Αυτό το αποτέλεσμα θα το διορθώσουμε. Θα μιλήσουμε με θετικό τρόπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Για τριετίες: Να πουν τα κόμματα τι θέλουν. Να βγει να πει η ΝΔ σε αντίθεση με την εισήγηση της Κομισιόν τι θα κάνει. Να μας πει τι θα γίνει με το ενεργειακό κόστος τώρα που στο 2023 θα πρέπει να σταματήσουν οι επιδοτήσεις. Γιατί μπορεί να έχουν πέσει οι τιμές σε σχέση με το πώς ήταν πριν από έναν χρόνο αλλά σε σχέση με πριν από δύο χρόνια είναι 60% πάνω.

Για αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ και ότι εμμένουν στο ίδιο πρόγραμμα:  Τι να πως δηλαδή; Ότι δεν έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη; Επειδή η ΝΔ πήρε 40% και εμείς 20%; Να πω ότι τα νοσοκομεία μας είναι καλά επειδή η ΝΔ πήρε 40% και εμείς 20%; Το ότι βάλαμε αυτογκόλ στο 90΄και δώσαμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους στη Νέα Δημοκρατία ναι είναι σωστό. Έχετε δίκιο, κάναμε λάθος. Το ότι το μήνυμά μας για τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν θολό έχετε δίκιο.

Ακούστε το ηχητικό


σχετικα αρθρα