ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμή στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2015, 14:32 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2015, 17:15
Τιμή στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Facebook Twitter Whatsapp

Το Μουσείο Μπενάκη τιμάει έναν από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς φορείς της ελληνικής περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Το Μουσείο Μπενάκη τιμάει έναν από τους πιο αξιόλογους πολιτιστικούς φορείς της ελληνικής περιφέρειας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Επικοινωνία, συνύπαρξη, αλληλεπίδραση, συμβίωση. Λέξεις κλειδιά για να κατανοήσει κανείς τη λειτουργία και το έργο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (ΕΜΘ). Ενός οργανισμού που συμπλήρωσε 14 έτη πολιτιστικής προσφοράς και επαινέθηκε από το European Museum Forum για την πολυποίκιλη πνευματική του παραγωγή. Αξίζει λοιπόν και με το παραπάνω μια εκδήλωση, όπως αυτή που οργανώνει προς τιμήν του το Μουσείο Μπενάκη την προσεχή Τρίτη 19 Μαΐου. Στις επτάμιση το απόγευμα, στο κεντρικό κτίριο (Κουμπάρη 1), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων.

Το Εθνολογικό Μουσείο είναι ένας από τους δυναμικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Θράκης, που αναδεικνύει με τρόπο ιδανικό τις πολύχρωμες εκφράσεις της περιοχής. Ένα παράδειγμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπεύθυνης αποκέντρωσης με πολυεπίπεδες και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται παιδιά, εφήβους και ενήλικες διαφορετικής εθνοτικής και πολιτιστικής προέλευσης.  Τον ερχόμενο χρόνο μάλιστα, φιλοδοξεί να προχωρήσει στην έρευνα μια ακόμη θεματικής του ευρύτερου χώρου αλλά και στην έκθεση υλικού που θα παίξει σημαντικό ρόλο όχι στη συντήρηση του φολκλόρ αλλά στην επιστημονική επικοινωνία και επιστημονική γνώση.

Για την ιστορία, την προσφορά και τις δράσεις του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, θα μιλήσουν στην τιμητική εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη η Όλγα Κατσιαρδή-Hering, καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κατερίνα Κορρέ, ζωγράφος και καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μάγια Τσόκλη, δημοσιογράφος και η Αγγελική Γιαννακίδου, ιδρύτρια και πρόεδρος του ΕΜΘ. 

Τιμητική Εκδήλωση για το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Μουσείο Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, 19 Μαΐου 2015, ώρα 19:30

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr