current views are: 6

22 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:58

Έρωτας και άλλα δαιμόνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δημοσίευση 11:58’

Οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του κύκλου διαλέξεων ψυχολογίας που θα φιλοξενεί το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

«Ο έρωτας, ως η ωραιότερη τρέλα της ζωής και η πορεία (του) προς το γάμο. Ποιος επιλέγει ποιον και ποιος ταιριάζει με ποιον;» είναι το θέμα της διάλεξης με την οποία θα «ανοίξει» ο κύκλος διαλέξεων ψυχολογίας που θα φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι διαλέξεις θα περιστρέφονται γύρω από θέματα διαπροσωπικών σχέσεων (έρωτας-γάμος-οικογένεια-παιδιά) και εισηγητές θα είναι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να αποκωδικοποιήσουμε το DNA της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τους λόγους που μας ωθούν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση και τους μηχανισμούς με τους οποίους (συν)διαμορφώνουμε την προσωπικότητα των ανθρώπων του στενού περιβάλλοντός μας.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ώρα 6:00 με τη διάλεξη με τίτλο «Ο έρωτας, ως η ωραιότερη τρέλα της ζωής και η πορεία (του) προς το γάμο. Ποιος επιλέγει ποιον και ποιος ταιριάζει με ποιον;» από τον Παντελή Παπαδόπουλο (Ψυχοθεραπευτή – Ψυχίατρο) και τη Βέρα Αθανασίου (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια). Οι δύο επιστήμονες θα επικεντρώσουν στις συνειδητές και ασυνείδητες «δυνάμεις» που συμπράττουν όταν ερωτευόμαστε: στα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε συντρόφους και στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας που μας κάνουν να ταιριάζουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα,  τηλ. 210 8778396-8, email: visitorscenter@snfcc.org.


σχετικα αρθρα