ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σπάστε την αλυσίδα του trafficking

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2015, 13:56 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2015, 13:05
Σπάστε την αλυσίδα του trafficking
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου το Break the Chain Festival.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου το Break the Chain Festival.

Το trafficking έχει αναδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, μια μορφή του οργανωμένου εγκλήματος που δεν γνωρίζει σύνορα, αποφέρει τεράστια κέρδη και έχει απίστευτο κόστος για τα θύματα και τις κοινωνίες τις οποίες διαβρώνει. Οι αριθμοί τα λένε όλα: Σύμφωνα με  τα στοιχεία που βρίσκονται στην  διάθεση των διεθνών οργανισμών υπάρχουν  σήμερα 27.000.000 δούλοι, 4.500.000 θύματα trafficking με σκοπό την πορνεία, 5.500.000 παιδιά θύματα. Μόνο 1 στους 100.000 ευρωπαίους διακινητές καταδικάζεται,  μόνο το 1-2% των θυμάτων καταφέρνει να αποδράσει. Μερικές από τις μορφές που έχει το trafficking σήμερα είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση, η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, η εμπορία οργάνων, η επαιτεία κ.ά.

Η καμπάνια «Break the chain» είναι μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος γι’ αυτή τη σύγχρονη μάστιγα την οποία υποστηρίζουν διεθνείς οργανώσεις και τοπικοί φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Φέτος αυτή η καμπάνια παίρνει μορφή φεστιβάλ με το Break the Chain Festival το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (18 Οκτωβρίου) επιστήμονες, καλλιτέχνες και ενεργοί πολίτες παίρνουν τη σκυτάλη για να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα το οποίο θα αντανακλά όλες τις πτυχές του φαινομένου. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, χορό, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, ακόμα και «αγώνες» ρητορικής μικροί και μεγάλοι μπορούν να αντιληφθούν την έκταση του προβλήματος και να ενώσουν τις φωνές τους για την καταπολέμησή του.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:.http://www.breakthechain.gr/ και www.facebook.com/breakthechain.gr. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr