ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο διευθυντής του Creative Lab της Google στην Αθήνα

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2015, 21:01 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2015, 13:03
Ο διευθυντής του Creative Lab της Google στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Στηβ Βρανάκης θα μιλήσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για την αληθινή ψηφιακή «επανάσταση» τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Ο Στηβ Βρανάκης θα μιλήσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για την αληθινή ψηφιακή «επανάσταση» τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Είναι ένα από τα πιο λαμπερά μυαλά στον χώρο της ψηφιακής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ο ομογενής –εκ Σφακίων Κρήτης- Στηβ Βρανάκη θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου για να μιλήσει στα ανήσυχα μυαλά της πόλης. Τι θα τους πει; Μα φυσικά για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην τεχνητή και στην ανθρώπινη νοημοσύνη και τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία διαπλέκεται με τις διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Και ποιος καλύτερος από τον Βρανάκη για να μας κατατοπίσει για τα σχετικά θέματα! Ο διευθυντής του Creative Lab της Google στη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας του με τον ψηφιακό γίγαντα έχει συμμετάσχει στα πιο φιλόδοξα project: τα Inside Abbey Road, Project Jacquard (ένα διαδραστικό ύφασμα κατασκευασμένο από αγώγιμες ίνες), Chrome Web Lab (μια σειρά από διαδραστικά πειράματα ζωντανά συνδεδεμένα στο ίντερνετ από το Science Museum του Λονδίνου), Jam with Chrome (μια πλατφόρμα, με βάση το Web, που σου επιτρέπει να παίξεις ζωντανά μουσική με φίλους σου από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου), DevArt (το πρότζεκτ για την ανάδειξη δημιουργικών προγραμματιστών που παρουσιάζεται στη Στέγη, στο πλαίσιο της έκθεσης Digital Revolution), Google Science Fair (μια παγκόσμια πλατφόρμα που καλεί τους νέους να προτείνουν ιδέες για αλλαγές στον κόσμο) και πολλά ακόμα.

Ο Στηβ Βρανάκης έρχεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την  έκθεση Digital Revolution στη Στέγη όπου παρουσιάζεται και το πρότζεκτ DevArt από την Google σε συνεργασία με το Βarbican Centre. Θα μιλήσει με θέμα «Κώδικας και δημιουργικότητα». Μαζί του θα συνομιλήσουν οι Χρήστος Καρράς, Γενικός Διευθυντής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, και Πρόδρομος Τσιαβός, Υπεύθυνος Ψηφιακής Ανάπτυξης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στηβ Βρανάκης -  Κώδικας και δημιουργικότητα, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,  2 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας της Στέγης http://www.sgt.gr/gre/SPG1574/.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr