ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Victoria & Albert Museum για τα ρούχα της Μάργκαρετ Θάτσερ: Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2015, 15:01 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2015, 15:01
Το Victoria & Albert Museum για τα ρούχα της Μάργκαρετ Θάτσερ: Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε
Facebook Twitter Whatsapp

Το λονδρέζικο μουσείο αρνήθηκε την προσφορά του οίκου δημοπρασιών Christie’s να εκθέσει ρούχα και αξεσουάρ από την γκαρνταρόμπα της Σιδηράς Κυρίας.

Το λονδρέζικο μουσείο αρνήθηκε την προσφορά του οίκου δημοπρασιών Christie’s να εκθέσει ρούχα και αξεσουάρ από την γκαρνταρόμπα της Σιδηράς Κυρίας.

Το Victoria & Albert Museum είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μουσεία ενδύματος στον κόσμο με μια αξιοζήλευτη συλλογή, προερχόμενη σε μεγάλο μέρος από δωρεές ιδιωτών και οίκων μόδας. Οι εκθέσεις που οργανώνει είναι από τις πλέον επιτυχημένες –οι ενδιαφερόμενοι συμβουλεύονται να αποκτήσουν τα εισιτήριά τους πριν αναχωρήσουν για το Λονδίνο. Μάλιστα πολλές εξ’ αυτών εξάγονται σε μουσεία και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο με πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη της έκθεσης για τον David Bowie.

Προκαλεί εντύπωση λοιπόν η απόφαση των ιθυνόντων του μουσείου να αρνηθούν την προσφορά του οίκου δημοπρασιών Christie’s να εκθέσουν ρούχα και αξεσουάρ της Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Το μουσείο είναι υπεύθυνο για την καταγραφή και την παρουσίαση ενδυμάτων υψηλής αισθητικής αξίας και η πολιτική αγορών του είναι προσανατολισμένη σε κομμάτια υψηλής μόδας και εξαιρετικής τεχνικής αρτιότητας. Πιστεύουμε ότι τα ρούχα της Βαρώνης Θάτσερ είναι πιο κατάλληλα για μια συλλογή που θα αναδείξει την κοινωνική και ιστορική σημασία τους», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του μουσείου όταν η υπόθεση έγινε γνωστή. Όμως, κάποιοι πιο κακόπιστοι εκφράζουν την άποψη πως το μουσείο προτιμάει να μην έχει οποιαδήποτε σχέση με πρόσωπα και πράγματα που εμπνέουν έντονα πάθη και αντιπαραθέσεις.

Ανάμεσα στα ρούχα και τα αξεσουάρ της τέως πρωθυπουργού βρίσκονται οι περίφημες πέρλες της, κάμποσα ταγέρ, τσάντες αλλά και αντικείμενα από την προσωπική της συλλογή –πορσελάνες και άλλα μικροπράγματα- τα οποία είχε αγοράσει πριν από χρόνια ανώνυμος συλλέκτης από τη Νότιο Κορέα.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 15 Δεκεμβρίου –προσφορές γίνονται δεκτές διαδικτυακά στη διεύθυνση http://www.christies.com/features/Mrs-Thatcher-A-sale-offering-unique-insights-into-the-trajectory-of-the-Iron-Lady-6727-3.aspx .

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr