ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκινούν οι εγγραφές για τα «Μουσικά Αριστουργήματα» στο Μέγαρο

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2016, 08:01 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2016, 17:19
Ξεκινούν οι εγγραφές για τα «Μουσικά Αριστουργήματα» στο Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εγγραφές στους ειδικούς θεματικούς κύκλους του φετινού Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εγγραφές στους ειδικούς θεματικούς κύκλους του φετινού Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Το Ελεύθερο Εργαστήριο Μουσικής Παιδείας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής μπαίνει αισίως στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του έχοντας έως τώρα σημειώσει ρεκόρ παρακολούθησης. Κι αυτό διότι οι ελλείψεις της βασικής μουσικής παιδείας της χώρας μας έχουν αφήσει πολλούς «πεινασμένους» για γνώση.

Ο φετινός δεύτερος, εαρινός κύκλος συναντήσεων του Εργαστηρίου έχει θέμα «Μουσικά Αριστουργήματα» και εστιάζει στην παρουσίαση/ανάλυση του έργου τεσσάρων συνθετών, από τους σημαντικότερους στην εξέλιξη της δυτικής έντεχνης μουσικής. Οι φετινές συναντήσεις θα ξεκινήσουν από τον W. A. Mozart και δη τις όπερές του, θα συνεχίσουν με Ludwig van Beethoven –τις συμφωνίες-, θα επικεντρώσουν σ τη μουσική για πιάνο του Claude Debussy και θα ολοκληρωθούν με μια προσέγγιση του έργου του δικού μας Γιάννη Ξενάκη.

Οι ομιλίες απευθύνονται σε ανθρώπους που αγαπούν την έντεχνη μουσική και θα ήθελαν να εμβαθύνουν στη γνώση τους γι’ αυτή καθώς και σε φοιτητές και επαγγελματίες από άλλους χώρους του πολιτισμού που επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο τους. Οι διδάσκοντες καθηγητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, ειδικοί επιστήμονες και διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Για την εγγραφή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων, ηλικίας ή δικαιολογητικών. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το ζητήσουν κατά την εγγραφή τους και εφόσον έχουν παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων αναλυτικά:

  • «Οι όπερες του W. A. Mozart», Αύρα Ξεπαπαδάκου, Λέκτωρ θεατρολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τετάρτη 3 & 10 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00)
  • «Οι συμφωνίες του Beethoven», Νίκος Χριστοδούλου, αρχιμουσικός (Τετάρτη  17 & 24 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00)
  • «Claude Debussy (1862-1918): Η μουσική για πιάνο», Λήδα Μασούρα, πιανίστα, καθηγήτρια πιάνου (Τετάρτη 2 & 9 Μαρτίου, 18:00-20:00)
  • «Προσεγγίσεις στο μουσικό έργο του Γιάννη Ξενάκη», Ανάργυρος Δενιόζος, μουσικολόγος - συνθέτης (Τετάρτη 16 & 23 Μαρτίου, 18:00-20:00)

Πληροφορίες για την εγγραφή:

Από τις 20 Ιανουαρίου στις 10:00 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.mmb.org.gr (η φόρμα της ηλεκτρονικής εγγραφής θα είναι διαθέσιμη στις 10:00 ακριβώς), είτε επί τόπου στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 10:00 έως 16:45 και Τετάρτη από 10:00 έως 19:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 100 ατόμων που επιτρέπει η χωρητικότητα της Αίθουσας.

Κατά την ηλεκτρονική εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι, μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής τους από το σύστημα, καλούνται να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα ή να καταθέσουν το κόστος συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό που θα τους δοθεί. Αν δεν έχουν πραγματοποιήσει την πληρωμή εντός δύο ημερών, θα λάβουν ειδοποίηση ότι η θέση τους παραχωρείται σε επόμενο ενδιαφερόμενο. Αντίστοιχα, όσοι δεν προλάβουν να είναι μέσα στους 100 πρώτους θα λάβουν ειδοποίηση από το σύστημα ότι βρίσκονται σε λίστα αναμονής και θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους και την εξόφληση του κόστους εφόσον λάβουν σχετική ειδοποίηση.

Τα σεμινάρια διεξάγονται τις Τετάρτες και ώρα 18:00 έως 20:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κόστος συμμετοχής: 50 € για το σύνολο των 8 σεμιναρίων του κύκλου ή 20 € για κάθε μία ενότητα. Καταβάλλεται κατά την εγγραφή. Τηλ. επικοινωνίας: 210 72 82 553

Οι προηγούμενοι κύκλοι του Εργαστηρίου είχαν μεγάλη ανταπόκριση και απέσπασαν θετικότατα σχόλια από το κοινό. Τα σεμινάρια βιντεοσκοπήθηκαν και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα της Μουσικής Βιβλιοθήκης http://www.mmb.org.gr/page/default.asp?la=1&id=6716

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr