ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εργαστήριο Animation για ενήλικες στο Γκάζι

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2016, 12:30 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2016, 12:08
Εργαστήριο Animation για ενήλικες στο Γκάζι
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά από τα παιδιά, τώρα και οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν βασικές αρχές animation στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Μετά από τα παιδιά, τώρα και οι μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν βασικές αρχές animation στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Για τα εργαστήρια animation για παιδιά στη Διπλάρειο το καλοκαίρι με πρωτοβουλία της Στέγης σας είχαμε ενημερώσει. Όπως φαίνεται, η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε γεννήθηκε η ανάγκη το πείραμα να επαναληφθεί… για ενήλικες αυτή τη φορά.

Έτσι, ο Μπάμπης Αλεξιάδης, πολυβραβευµένος media artist και animator και ψυχή των εργαστηρίων στη Διπλάρειο επανέρχεται με ένα κύκλο εργαστηρίων για ενήλικες στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι. Σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων θα μεταμορφώσει το Μουσείο σε ζωντανό animation studio όπου θα διδάσκονται βασικές τεχνικές κινούμενης εικόνας.

Οι συναντήσεις -5 τον αριθμό- θα περιλαμβάνουν βιωματικές ασκήσεις, στοιχεία κινηματογραφικής γλώσσα και πολλή –ομαδική- δουλειά. Στόχος είναι, χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το κολάζ, το σκίτσο, τη γλυπτική, τη φωτογραφία, να φτιάξουμε το δικό μας «κινούμενο» χρονοδιάγραμμα για την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, από το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ως το μοντάζ και τη μουσική.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα είμαστε ελεύθεροι να μοιραστούμε το έργο μας  μέσω ιστοσελίδων, ιδιωτικών προβολών, ακόμα και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ.

Για ενήλικες 18-...108 ετών, Κτίριο Νέο Υδαταέριο-Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Γκάζι. Ημέρες και ώρες εργαστηρίων:  Πέμπτη 25/2, Παρασκευή 4/3, Πέμπτη 10/3, Παρασκευή 11/3 & Πέμπτη 17/3, 17:30-19:30. Κόστος συμμετοχής: 70 ευρώ (για τον κύκλο των 5 συναντήσεων). Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 3475535