ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2016, 15:55 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2016, 15:55
Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος
Facebook Twitter Whatsapp

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας οργανώνει μια σειρά από ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης με ελεύθερη είσοδο.

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας οργανώνει μια σειρά από ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης με ελεύθερη είσοδο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θέλει να μας υπενθυμίσει τον ρόλο της, όχι μόνο στην οικονομική αλλά και στην κοινωνική και στην πολιτιστική ζωή της χώρας. Με μια σειρά από ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης, οι οποίες πραγματοποιούνται στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας (είσοδος από Πανεπιστημίου και Ομήρου), το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης του ιδρύματος συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο για θέματα που μας απασχολούν σήμερα.

Οι διαλέξεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και οργανώνονται με βάση τέσσερις κατ’ αρχάς θεματικές ενότητες: περιβάλλον – πολιτιστική διαχείριση – τέχνες – λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα των ομιλιών του πρώτου εξαμήνου του ’16 αναλυτικά:

  • Ο γλύπτης και Καθηγητής του Α.Π.Θ., Κώστας Βαρώτσος θα μιλήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2016 με θέμα: «Τέχνη-φύση, τέχνη-πόλη, τέχνη-ιστορία: ψάχνοντας τη χαμένη ισορροπία μεταξύ χώρου και χρόνου»

  • Ο ζωγράφος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης θα μιλήσει στις 2 Μαρτίου 2016 με θέμα: «Γιάννης Τσαρούχης: μια συνοπτική προσέγγιση της ζωγραφικής του αρχαίου ελληνικού κόσμου μέσα από το έργο του»
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος  θα συζητήσει στις 6 Απριλίου 2016 με τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη το θέμα: «Συμμετέχοντας στην ανάπτυξη μιας αλληλέγγυας κοινωνίας: η μεταμόρφωση της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, 1955-2010»
  • Οι αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι της ανάπλασης της παραλίας της Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης και  Bernard Cuomo θα μιλήσουν στις 4 Μαΐου 2016 με θέμα: «Στο δημόσιο χώρο: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Ηράκλειο/Καβάλα/Κοζάνη/Νεάπολη/Ταγγέρη/Χανιά»

  • Ο λογοτέχνης Πέτρος Μάρκαρης θα μιλήσει στις 15 Ιουνίου 2016 με θέμα: «Ο συγγραφέας και οι πόλεις του»

Η πρώτη διάλεξη -του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου- θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 18.00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος  της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος).

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή  μία ώρα πριν από την έναρξη της διάλεξης.

Την ημέρα της διάλεξης, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3) θα παραμείνει ανοικτό έως τις 18.00, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν και παράλληλα να δουν την έκθεση ζωγραφικής «Μιχαήλ Αξελός (1877-1965), Ανάμεσα σε δύο κόσμους» που φιλοξενείται εκεί αυτή την περίοδο.

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr