ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Με λένε Μαλάλα» στο Μέγαρο για την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2016, 13:19 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2016, 13:19
«Με λένε Μαλάλα» στο Μέγαρο για την Ημέρα της Γυναίκας
Facebook Twitter Whatsapp

Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Davis Guggenheim θα προβληθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Davis Guggenheim θα προβληθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου. Είσοδος ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ «He Named Me Malala» [«Με λένε Μαλάλα»] είναι το κινηματογραφικό πορτρέτο της Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία τραυματίστηκε όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον του σχολικού λεωφορείου στο οποίο επέβαινε με τις φίλες της στο Πακιστάν. Η 15χρονη τότε Mαλάλα, που είχε στοχοποιηθεί για τη δράση της υπέρ της μόρφωσης των κοριτσιών δέχτηκε πυρά στο κεφάλι, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή των μέσων μαζικής ενημέρωσης διεθνώς. Από ακτιβίστρια για την εκπαίδευση στο Πακιστάν, η Μαλάλα μετατράπηκε σε ηγετική φυσιογνωμία της εκστρατείας για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο και, τον Δεκέμβριο του 2014, έγινε η νεαρότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ιστορία του θεσμού, ενώ είναι επίσης συν-ιδρύτρια του Ταμείου Μαλάλα (Malala Fund).

O βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ, μετά τα επιτυχημένα ντοκιμαντέρ «Waiting For Superman» και «An Inconvenient Truth», στην ταινία του που προβάλλεται στο Μέγαρο στις 8/3, παρουσιάζει τη Μαλάλα, τον πατέρα της Ζία και όλη την οικογένειά της, που έχει αφοσιωθεί στον αγώνα για τα δικαιώματα των κοριτσιών παγκοσμίως. Μέσα από τον φακό του Γκούγκενχαϊμ, ο θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την Μαλάλα στην καθημερινή ζωή της στο σπίτι με τα αδέλφια και τους γονείς της, αλλά και να κατανοήσει τη σχέση της με τον πατέρα της, ο οποίος της εμφύσησε την αγάπη για τη μόρφωση και της ενέπνευσε τις γεμάτες πάθος ομιλίες της στα Ηνωμένα Έθνη.

Η προβολή είναι μια πρωτοβουλία του National Geographic Channel (διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Tηλεόρασης) και του CineDoc (www.cinedoc.gr) σε συνεργασία με το Megaron Plus με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Με λένε Μαλάλα», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τρίτη 8 Μαρτίου, 19:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.