ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για την Ευρώπη στον 21ο αιώνα

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2016, 12:42 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2016, 12:42
Για την Ευρώπη στον 21ο αιώνα
Facebook Twitter Whatsapp

Μια συζήτηση για την κρίση, το προσφυγικό και την ακροδεξιά με τους Sir Richard Evans, Δημήτρη Ψαρρά και Νίκο Αλιβιζάτο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια συζήτηση για την κρίση, το προσφυγικό και την ακροδεξιά με τους Sir Richard Evans, Δημήτρη Ψαρρά και Νίκο Αλιβιζάτο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, γνωστές κυρίως για τις (καλές) μεταφράσεις βιβλίων που άπτονται των ανθρωπιστικών σπουδών, εγκαινιάζουν ένα κύκλο συναντήσεων δημόσιου διαλόγου γύρω από κρίσιμα ζητήματα των καιρών, με τη συμμετοχή επιστημόνων, διανοούμενων και δημοσιογράφων.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα «Η Ευρώπη στον 21ο αιώνα: Κρίση – προσφυγικό – ακροδεξιά». Στόχος της να αναδείξει την «δηλητηριώδη» κληρονομιά του 20ου αιώνα στο 21ο  μέσα από το διπλό πρίσμα της ιστορίας και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος θα πάρουν μέρος ο Sir Richard Evans, καθηγητής ιστορίας και πρόεδρος του Wolfson College του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, παγκόσμια αυθεντία σε θέματα γερμανικής ιστορίας του 19ου και 20ου αιώνα και συγγραφέας της περίφημης τριλογίας του Γ’ Ράιχ  («Το Γ΄ Ράιχ στην εξουσία», «Το Γ΄ Ράιχ στον πόλεμο» και το «Η έλευση του Γ΄ Ράιχ, εκδόσεις Αλεξάνδρεια) και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς. Μαζί θα αναζητήσουν συνέχειες και τομές, υπόγειες διαδρομές και εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στο τότε και στο τώρα.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418 550. Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας – απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 3806305 (εσωτ. 103)

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr