ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ανασκαφή συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2016, 14:33 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2016, 14:33
Η Ανασκαφή συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Το «ταξίδι» του ΚΘΒΕ στις γειτονιές της πόλης συνεχίζεται το Σάββατο 16 Απριλίου στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

Το «ταξίδι» του ΚΘΒΕ στις γειτονιές της πόλης συνεχίζεται το Σάββατο 16 Απριλίου στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

Σε ένα από τα εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, απομεινάρι της πολυεθνικής ιστορίας της πόλης, τη γνωστή σε όλους Βίλα Μοδιάνο όπου στεγάζεται σήμερα το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, θα παιχτεί η επόμενη πράξη της δράσης «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2». Με όχημα τα κείμενα γνωστών λογοτεχνών και καλλιτεχνών (Ρούλα Αλαβέρα, Τηλέμαχος Αλαβέρας, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, Πολυξένη Βελένη, Στέλλα Βογιατζόγλου, Ζυράννα Ζατέλη, Λεωνίδας Ζησιάδης, Τόλης Καζαντζής, Γιώργος Ιωάννου, Γιώργος Κάτος, Έντμουντ Κίλι, Θωμάς Κοροβίνης, Πρόδρομος Μάρκογλου, Θανάσης Μαρκόπουλος, Μάρκος Μέσκος, Γεώργιος Μόδης, Νίκος Μπακόλας, Τόλης Νικηφόρου, Σοφία Νικολαΐδου, Γιάννης Παλαμιώτης, Νίκος-Γαβριήλ Πεντζίκης, Νικόλας Σεβεστάκης, Τέλλος Φίλης, Ιφιγένεια Χρυσοχόου) και μουσικές και τραγούδια των Διονύση Σαββόπουλου, Μανώλη Ρασούλη, Νίκου Παπάζογλου και Νίκου Μαμαγκάκη, μια πενταμελής ομάδα ηθοποιών θα παρουσιάσει ιστορίες βγαλμένες από τα σπλάχνα της πολυετούς ιστορίας της πόλης.  

Η ομάδα των ηθοποιών που θα συμμετέχει θα αποτελείται από τους Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Δημήτρης Καραβιώτης, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Σιακάρας, Μιχάλης Σιώνας. Την επιλογή των κειμένων έκανε η Μαρία Τσιμά και την οργάνωση  παραγωγής η  Αθανασία Ανδρώνη.

«Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» στo Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Βας. Όλγας 68, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.