ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτο-ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη του σήμερα και του χθες

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2016, 16:14 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2016, 17:04
Φωτο-ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη του σήμερα και του χθες
Facebook Twitter Whatsapp

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια ξενάγηση στα πέριξ του λιμανιού με πυξίδα παλιές φωτογραφίες ιστορικών κτιρίων της περιοχής

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με μια ξενάγηση στα πέριξ του λιμανιού με πυξίδα παλιές φωτογραφίες ιστορικών κτιρίων της περιοχής

Με μια πρωτότυπη δράση εκτός των τειχών σχεδιάζουν να γιορτάσουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία το καφέ του ΜΦΘ οι συγκεντρωμένοι φίλοι του μουσείου και οι άνθρωποι της ομάδας καταγραφής παλαιών κτιρίων Monumenta θα περιηγηθούν την περιοχή γύρω από την Προβλήτα Α’ του λιμανιού έχοντας ανά χείρας φωτογραφίες της συγκεκριμένης συνοικίας από το παρελθόν. Στόχος τους θα είναι να εντοπίσουν τα σημεία που απαθανάτισε ο φακός στο παρελθόν και να επαναλάβουν τη λήψη με τρόπο που να αναδεικνύει τις διαφορές του τότε και του σήμερα.

Η ομάδα Monumenta που αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Σταύρο Απότσο, Φωτεινή Γκουγκουστάμου, Νίκο Καραγιάννη, Ελένη Κυριακίδου, Στέλλα Ρωσσικοπούλου, Λένια Στεφανίδου και τον φωτογράφο Στέργιο Καράβατο είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου. Ιδρύθηκε το 2006 και ξεκίνησε τη δράση της στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2014. Στόχος της είναι η έρευνα και η καταγραφή όλων των κτηρίων της περιόδου 1870-1940.

Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΦΘ μέχρι την Πέμπτη 19 Μαΐου (τηλ.: 2310.566716 τις ώρες 12:00-16:00). Οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τη φωτογραφική τους μηχανή.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

17:00               Συνάντηση στο καφέ του ΜΦΘ (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

17:00-17:30     Σύντομη παρουσίαση για την ιστορία του λιμανιού και τα αρχιτεκτονικά μνημεία που βρίσκονται στην Α΄ προβλήτα και τη γύρω περιοχή.

17:30-18:30     Φωτογραφικός περίπατος σε ομάδες.

18:30-20:00     Παρουσίαση των φωτογραφιών μας και συζήτηση

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr