ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλιώς

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2016, 15:02 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2016, 15:02
Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλιώς
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Κώστας Δουζίνας, διευθυντής του Birkbeck Institute for the Humanities, σε μια διάλεξη για τα παράδοξα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της ψυχανάλυσης

Ο Κώστας Δουζίνας, διευθυντής του Birkbeck Institute for the Humanities, σε μια διάλεξη για τα παράδοξα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπό το πρίσμα της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της ψυχανάλυσης

Ο κύκλος εκδηλώσεων «Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» του Megaron Plus σε συνεργασία με το φημισμένο Birkbeck Institute for the Humanities φτάνει στο τέλος του για την τρέχουσα σεζόν με μια ομιλία του Κώστα Δουζίνα, καθηγητή της Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας του Ινστιτούτου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τα «παράδοξα» που προκύπτουν από τις διαφορετικές θεωρήσεις του θέματος.

Σε μια ιστορική συγκυρία που φέρνει επιτακτικά στο προσκήνιο το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (λόγω προσφυγικού, τρομοκρατίας κ.λπ.) η προσέγγιση του Κώστα Δουζίνα, εκ των ιδρυτών της Σχολής των Κριτικών Νομικών Σπουδών (Critical Legal Studies) και του περιοδικού Law and Critique, που προσεγγίζει με κριτικό μάτι την κανονιστική δράση της νομικής σκέψης και διδασκαλίας και τη συντηρητική λειτουργία του δικαίου, είναι αποφασιστικής σημασίας και αξίζει να της αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας.

Την ομιλία θα προλογίσει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Ο Κύκλος του Megaron Plus «Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» θα συνεχιστεί την προσεχή καλλιτεχνική περίοδο 2016-2017, με μια δεύτερη ενότητα ομιλιών από κορυφαίους διανοητές της εποχής μας, όπως ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Τζοάνα Μπερκ και ο Ρίτσαρντ Έβανς από τον χώρο της ιστορικής επιστήμης καθώς και η Τζάκλιν Ρόουζ και η Μαρίνα Γουόρνερ από το πεδίο των πολιτισμικών σπουδών.

Τα παράδοξα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Φιλοσοφία, πολιτική και ψυχανάλυση» - μια ομιλία του Κώστα Δουζίνα στο πλαίσιο του Megaron Plus, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ώρα 19:00.  Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας στο www.megaron.gr.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr