current views are: 10

3 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:23

Εργαστήρια για ηθοποιούς από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Μια από τις πιο δραστήριες θεατρικές ομάδες σήμερα ανοίγει το «σπίτι» της για το καλοκαίρι και φιλοξενεί εργαστήρια για νέους –και λιγότερο νέους- ηθοποιούς από 5 εξαιρετικούς δημιουργούς

Δημοσίευση 12:23’

Μια από τις πιο δραστήριες θεατρικές ομάδες σήμερα ανοίγει το «σπίτι» της για το καλοκαίρι και φιλοξενεί εργαστήρια για νέους –και λιγότερο νέους- ηθοποιούς από 5 εξαιρετικούς δημιουργούς

Μια από τις πιο δραστήριες θεατρικές ομάδες σήμερα ανοίγει το «σπίτι» της για το καλοκαίρι και φιλοξενεί εργαστήρια για νέους –και λιγότερο νέους- ηθοποιούς από 5 εξαιρετικούς δημιουργούς

Η Αλεξάνδρα Καζάζου, η Χριστίνα Σουγιουλτζή, ο Σίμος Κακάλας, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου και η Έλενα Μαυρίδου, πέντε σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου που ξεχώρισαν τα προηγούμενα χρόνια για την ποιότητα, τη συνέπεια και την πρωτοτυπία της δουλειά τους, ανοίγουν τα «χαρτιά» τους και μοιράζονται τις γνώσεις και τις ανησυχίες τους με τους νέους ομότεχνούς τους. Από τις 21 Ιουνίου ως τις 24 Ιουλίου οι πέντε καλλιτέχνες θα διδάξουν έξι (6) εργαστήρια στο νέο «σπίτι» της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος στον Βοτανικό.

Το εργαστήρια αναλυτικά:

Αλεξάνδρα Καζάζου, «Ο Παλλόμενος Performer-Masterclass». Μέσα από την σπουδή χρόνων και την πρακτική της στις ομάδες Song of the Goat Theater και Studio Matejka (Grotowski Institute), η Αλεξάνδρα Καζάζου εισηγείται ένα σεμινάριο για το πάντρεμα της σωματικής ακρίβειας και του παλλόμενου performer. Στόχος είναι μέσα από την δουλειά στην ακρίβεια και στην σχεδόν ανατομική προσέγγιση των ορίων του σώματος να απογυμνωθεί κάθε είδους αισθητική γλώσσα του για να μπορέσει να λάμψει η πρωτογενής φυσική και προσωπική έκφραση του performer και η αυθεντική σκηνική παρουσία του, πάντα μέσα από τη δουλεία του συνόλου. (21-23 Ιουνίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

Χριστίνα Σουγιουλτζή – «Ακροβασία εδάφους- βασικοί κινησιολογικοί συνδυασμοί». Η Χριστίνα Σουγιουλτζή της ομάδας κι ομΩς κινείται επιχειρεί να προετοιμάσει το σώμα ώστε να βρεθεί σε περιοχές υψηλής τάσης και να εμπιστευτεί μη «κανονικούς» τρόπους λειτουργίας. Να εξομαλύνει τη γραμμικότητα της άσκησης σε οργανικές φόρμες, προσεγγίσιμες από το σώμα, στις διάφορες φάσεις της δυνατότητάς του. Να μας μάθει πώς μπορούν να συνεννοούνται και να συμπορεύονται τα κινούμενα σώματα, σε ροή ακροβατικών διαδρομών. (27-30 Ιουνίου, 11.30-14.30, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

Σίμος Κακάλας – «Τέχνη και τεχνική του δεκαπεντασύλλαβου». Ο Σίμος Κακάλας παρουσιάζει και αναλύει τεχνικά εργαλεία για την κατανόηση και ερμηνεία του έμμετρου ποιητικού λόγου. Ένας συνδυασμός θεωρητικής και τεχνικής κατάρτισης μέσω της μεθοδολογίας που εδραίωσε ο σκηνοθέτης με τις παραστάσεις «Απόκοπος» και «Ερωφίλη». (1-3 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

Σίμος Κακάλας – «All masks crash course». Μια ταχύρρυθμη διαδρομή από τον Σίμο Κακάλα μέσα από πολλά είδη μασκών με στόχο μια διαφορετική κατανόηση της υποκριτικής. Ουδέτερη μάσκα, χαρακτήρας, ζώα, σύνθετος χαρακτήρας. Οι αρχές της μάσκας βρίσκουν άμεση εφαρμογή με απλές αναγωγές σε κάθε είδος υπόκρισης. Μια γνωριμία με τον εαυτό μας και τις πολλαπλές περσόνες του. (14-17 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 120 ευρώ)

Πέτρος Σεβαστίκογλου – «Υποκριτική κινηματογράφου». Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου πραγματοποιεί ένα εργαστήριο με στόχο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες ηθοποιούς με τις ιδιαιτερότητες της υποκριτικής στον κινηματογράφο. Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνδυασμό θεωρητικών εισηγήσεων και εντατικής πρακτικής με την χρήση κινηματογραφικής κάμερας. Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και εργασίες πάνω σε σκηνές οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες της υποκριτικής στον κινηματογράφο, θα εμπεδώσουν και θα εξοικειωθούν με το κινηματογραφικό περιβάλλον. (7-10 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

Έλενα Μαυρίδου – «Η γυναίκα στην κωμωδία». Η Έλενα Μαυρίδου πραγματοποιεί σεμινάριο που απευθύνεται σε γυναίκες ηθοποιούς. Ποιά είναι η θέση της γυναίκα στην κωμωδία; Πως μπορούν να ξεπηδήσουν περσόνες πέρα από τους καθορισμένους ρόλους της; Η γυναίκα είχε πάντα έναν υποστηρικτικό λόγο σε αυτήν. Παράλυτοι και ανήμποροι κλόουν οι χαρακτήρες του Μπέκετ στο Γκοντό, προσφέρουν το έδαφος για έρευνα και βαθύτερη κατανόηση της κωμωδίας. (28-31 Ιουλίου, 12.00-16.00, τιμή σεμιναρίου: 100 ευρώ)

Εταιρεία Θεάτρου Χώρος, Πραβίου 6, Βοτανικός. Πληροφορίες & κρατήσεις: 69.88.29.27.28.

 


σχετικα αρθρα