ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο ξεκινά

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2016, 19:01 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2016, 19:41
Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο ξεκινά
Facebook Twitter Whatsapp

361 πρωτότυπες ανακοινώσεις από 514 έλληνες και ξένους ερευνητές σε 5 γλώσσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σύνεδροι που θα βρεθούν από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο

361 πρωτότυπες ανακοινώσεις από 514 έλληνες και ξένους ερευνητές σε 5 γλώσσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σύνεδροι που θα βρεθούν από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση επιστημόνων αρχαιολογικών, ιστορικών, φιλολογικών και εθνολογικών σπουδών με θέμα την Κρήτη που πραγματοποιείται από το 1961 ανά πενταετία σε διαφορετική πόλη του νησιού με πρωτοβουλία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ).

Φέτος το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 21 ως 25 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου με τη συμμετοχή δεκάδων ελλήνων και ξένων ερευνητών. Συνολικά θα παρουσιαστούν 361 πρωτότυπες ανακοινώσεις από 514 έλληνες και ξένους επιστήμονες, κατανεμημένες σε τρία τμήματα που αντιστοιχούν στις τρεις μεγάλες χρονικές περιόδους της κρητικής ιστορίας: την προϊστορική-αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή-μεσαιωνική και τη νεότερη.

Γλώσσες του Συνεδρίου είναι η ελληνική, η αγγλική, η γαλλική, η γερμανική και η ιταλική και ως θεματικός άξονας έχουν οριστεί για όλα τα τμήματά του οι μετακινήσεις -ανθρώπων, ιδεών, αγαθών- με επίκεντρο, αφετηρία ή κατάληξη το νησί της Κρήτης.

Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην εναρκτήρια συνεδρία εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής θα μιλήσει ο πρόεδρός της, καθηγητής Γρηγόρης Σηφάκης. Η συνεδρία θα περιλαμβάνει την πρώτη ολομέλεια με ομιλητές τον αρχαιολόγο Gerald Cadogan, αντιπρόεδρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, και τον Άγγελο Χανιώτη, καθηγητή αρχαίας ιστορίας στο πανεπιστήμιο Πρίνστον.
Από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου.

Ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου είναι η υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, των Μινωικών Γραμμών και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ).

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τις εργασίες του 12ου ΔΚΣ από την ιστοσελίδα www.12-iccs.gr  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr