current views are: 9

10 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση10:43

Δημήτρης Νανόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 10:43’

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία» την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Tέξας A&M των ΗΠΑ, θα μιλήσει με θέμα «Συμπαντική Συμφωνία». Ο κ. Νανόπουλος θα αναφερθεί στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην εξέλιξη, τη δομή και τη λειτουργία του Σύμπαντος. Το θέμα της ομιλίας του σχετίζεται με τον κύριο στόχο των πρωτοποριακών ερευνών του, ο οποίος είναι η δημιουργία ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων στη Φύση, της αποκαλούμενης «Θεωρίας του Παντός», βάσει της οποίας θα δίνεται επιστημονική ερμηνεία του Σύμπαντος, από το πώς εμφανίστηκε και το πώς μεταμορφώθηκε έως το πώς έχει αποκτήσει τη σημερινή μορφολογία του.

Η ομιλία του κ. Νανόπουλου θα μεταδοθεί ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως, μέσω του διαδικτύου, όσοι το επιθυμούν. Ο σύνδεσμος live streaming θα είναι διαθέσιμος κατά την ημέρα της ομιλίας του στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής (www.tch.gr) και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας «Δίαυλος» (https://diavlos.grnet.gr/event/e732)

Η διάλεξη του επιφανούς επιστήμονα σηματοδοτεί τη δυναμική επέκταση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) στον τομέα των εκδηλώσεων λόγου, ενώ ταυτοχρόνως εγκαινιάζει τη συνεργασία του πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι δε η πρώτη σειράς επτά (7) ομιλιών του θεματικού κύκλου φυσικής, που θα φιλοξενηθεί έως τις 14 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ, με τη συνδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα διαλέξεων φέρει τον τίτλο «Η Γιορτή της Επιστήμης» και φιλοδοξεί να αναδείξει τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της επιστήμης, όπως και τις μελλοντικές προοπτικές της. Επί δύο μήνες πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ και ειδικοί επιστήμονες θα μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους θέματα, όπως είναι η κοσμολογία, η βιολογία, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η πρόοδος της τεχνικής.                         

Ο Δημήτρης Νανόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 895800, www.tch.gr, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 19:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.