current views are: 10

11 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:14

Θα τρέξουν για τα παιδιά με καρκίνο

Εθελοντές δρομείς μεγάλων αποστάσεων του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια θα τρέξουν για τα παιδιά με καρκίνο

Δημοσίευση 11:14’

Εθελοντές δρομείς μεγάλων αποστάσεων του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια θα τρέξουν για τα παιδιά με καρκίνο

Με τη «Φλόγα» στην καρδιά τους τρέχουν και φέτος περίπου 250 Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τις επίσημες διαδρομές των 10 και 5 χλμ.

Την Κυριακή λοιπόν, εθελοντές δρομείς μεγάλων αποστάσεων του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, με το αγαπημένο σήμα της Φλόγας στην φανέλα θα τρέξουν για τα παιδιά με καρκίνο για να περάσουν το μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να νικηθεί, να δώσουν με τον χτύπο της καρδιάς τους την ελπίδα ότι όλοι μπορούμε να στηρίξουμε την λειτουργία του Ξενώνα και όλων των άλλων, πολλών και πολύπτυχων, δράσεών της.

Η κινητοποίηση τους αυτή αποτελεί δείγμα της αγάπης τους για τα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους και σηματοδοτεί και την προσπάθεια τους να δώσουν στον κόσμο το έναυσμα για προσφορά.

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι κατά τη διάρκεια των αγώνων που συμμετέχουν να μην περάσουν απαρατήρητα, να προβληματίσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να αποτελέσουν ερέθισμα για άλλους δρομείς του Μαραθωνίου αλλά και για τους θεατές να ρωτήσουν να μάθουν τι είναι η ΦΛΟΓΑ. Μια κίνηση που είναι ευχής έργο  να αποτελέσει αφορμή για μαζική και αποτελεσματική ενημέρωση, αν την αγκαλιάσει και ο Τύπος, όπως κάνει κάθε χρόνο.

Την Ομάδα Δρομέων της Φλόγας οργάνωσαν και συγκροτούν ερασιτέχνες αλλά και πολύ έμπειροι δρομείς, φίλοι και εθελοντές του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ”ΦΛΟΓΑ”.Η ομάδα αριθμεί ήδη δεκάδες μέλη, δρομείς μαραθωνίου και μακρινών αποστάσεων και συμμετέχουν σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Η παρέα των δρομέων δεν αρκείται μόνο στο συμβολισμό της συμμετοχής του καθένα του και της καθεμιάς τους. Κάθε φίλος  μέσα στις δυνατότητές του σχεδίασε και συγκεντρώνει χρήματα για τον Σύλλογο στο οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζοντας τόσο την καχυποψία όσο και το δισταγμό της ελληνικής κοινωνίας, καθένας από την ομάδα ονειρεύεται πως η προσπάθεια θα μπορέσει να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της ΦΛΟΓΑΣ.

Όταν λοιπόν την Κυριακή τους δείτε να τρέχουν, χειροκροτήστε τους! 


σχετικα αρθρα