current views are: 14

15 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:00

Διήμερο ευεξίας στην Κηφισιά

Η εξειδικευμένη ομάδα του iSoul Yoga και η Ιωάννα Σουλιώτη διοργάνωσαν ένα διήμερο ευεξίας με πρακτικές Yoga

Δημοσίευση 13:00’

Η εξειδικευμένη ομάδα του iSoul Yoga και η Ιωάννα Σουλιώτη διοργάνωσαν ένα διήμερο ευεξίας με πρακτικές Yoga

Η εξειδικευμένη ομάδα του iSoul Yoga και η Ιωάννα Σουλιώτη διοργάνωσαν ένα διήμερο ευεξίας με πρακτικές Yoga, εναλλακτικών θεραπειών προσώπου και σώματος, ανοιχτό για το κοινό, στο Open Weekend που έγινε στο Ολιστικό Κέντρο iSOUL, στην Κηφισιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι διακεκριμένες γιατροί Μαρία Παλιατσέα και Μαρία Ψωμά που με τις γνώσεις και την μακρόχρονη εμπειρία τους ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την σημασία της πρόληψης στην υγεία μας και της διατροφής μας.

Μεταξύ άλλων η  γιατρός Ακτινολόγος με εξειδίκευση στους υπερήχους Μαρία Παλιατσέα είπε:  “Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος αποτελεί δείγμα πολιτισμού και σχεδιασμού του ανθρώπου στην ίδια του την ζωή. Το υπερηχογράφημα αποτελεί μια ασφαλή, ανώδυνη και χωρίς ακτινοβολία μέθοδο με υψηλή διαγνωστική αξία και περιλαμβάνει σε ετήσια βάση τον υπέρηχο θυροειδούς, μαστών, άνω και κάτω κοιλίας. Το να προστατεύουμε την υγεία μας σημαίνει πως αγαπάμε την ζωή και προστατεύομε την ποιότητα της.”

Η γιατρός Βιοπαθολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρική της Παχυσαρκίας και Αντίγηρανσης Μαρία Ψωμά αναφέρθηκε στην αξία της διατροφής και επεσήμανε : «Η σωστή υγιεινή διατροφή και το υγιές σωματικό βάρος αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες της Ιατρικής Αντιγήρανσης η οποία εστιάζει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων. Σακχαρώδης διαβήτης , καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση , οστεοαρθρίτιδα και αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν να προληφθούν ή ακόμη και αν  γίνει διάγνωση να γίνει καλύτερη διαχείριση στην εξέλιξη  τους.

Το 40% των ορμονοεξαρτώμενων καρκίνων (μαστός,  ωοθηκών , προστάτης) μπορούν να προληφθούν με μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες , καλούς υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά.  Οπωσδήποτε περιορισμός σε κακά κορεσμένα λίπη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες ( λευκό αλεύρι) και ζάχαρη. Eπίσης είναι απαραίτητο να δίνονται οδηγίες μετά από λήψη ιατρικού ιστορικού και διενέργεια ειδικών αιματολογικών εξετάσεων (www.psoma.gr).Όλα αυτά σε συνδυασμό με σωστή , έμμετρη ποιοτική άσκηση και καλή αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος (μασάζ, σάουνα, yoga), θα οδηγήσουν στο βέλτιστο  την υγεία μας.

Το διήμερο της ευεξίας του  iSoul Yoga & Wellness είναι το πρώτο από μια σειρά ανάλογων εκδηλώσεων, ανοιχτές προς το κοινό, με σκοπό να καθιερώσει στην συνείδηση μας την αναγκαιότητα της διατήρησης της υγείας μας μέσα από την άσκηση και τις εναλλακτικές θεραπείες και με στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων στην ποιοτική καθημερινότητα που όλοι οφείλουμε να έχουμε.