ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι υπολογιστές του αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2016, 18:40 / Ανανεώθηκε 12 Δεκεμβρίου 2016, 18:40
Οι υπολογιστές του αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Νίκος Κονοφάος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανοίγει παράθυρο στο μέλλον την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Ο Νίκος Κονοφάος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανοίγει παράθυρο στο μέλλον την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Τι μας επιφυλάσσει το αύριο; Όχι βέβαια εφ όλης της ύλης –αυτό ούτε ο Θεός το ξέρει- αλλά όσον αφορά τα μικρά τεχνολογικά θαύματα –τηλεοράσεις, υπολογιστές και τηλέφωνα- χωρίς τα οποία δεν ζούμε.

Ο Νίκος Κονοφάος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ερευνητική «δράση» στους τομείς της ηλεκτρονικής φυσικής και μικροηλεκτρονικής, πιστεύει ότι ο όγκος των ηλεκτρονικών συσκευών θα μειωθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια. Οι  οθόνες θα γίνουν τόσο λεπτές που θα μετριούνται σε χιλιοστά, θα μπορούν να είναι διάφανες και αναδιπλούμενες, ενώ  τα κινητά τηλέφωνα θα περιοριστούν στο μέγεθος ενός κουμπιού, που θα μπορεί κάλλιστα να φορεθεί στο αυτί.Επίσης, οι υπολογιστές παλάμης θα αποτελούν ιδιαίτερα κομψά δημιουργήματα και το μέγεθός τους δεν θα είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό της πιστωτικής κάρτας. Θα ενσωματώνουν μάλιστα όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες, όπως αυτές του τηλεφώνου, του υπολογιστή, της τηλεόρασης, της φωτογραφικής μηχανής, της βιντεοκάμερας, του συστήματος πλοήγησης, της συσκευής εγγραφής και αναπαραγωγής ήχου κ.ά.

Στην έβδομη και τελευταία επιστημονική διάλεξη του κύκλου ομιλιών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής, ο Νίκος Κονοφάος θα σκιαγραφήσει τις κυριότερες εξελίξεις των υπολογιστικών συστημάτων από την εμφάνισή τους έως σήμερα και ακολούθως θα περιγράψει εν συντομία τις σύγχρονες τάσεις της εξέλιξής τους και τις μελλοντικές τεχνολογίες της κατασκευής τους. Στους κβαντικούς και στους βιολογικούς υπολογιστές, όπως και στη χρήση της νανοτεχνολογίας για την ανάπτυξη υπολογιστών με υπερυψηλές αποδόσεις.

Οι υπολογιστές του αύριο με τον Νίκο Κονοφάο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία  εισόδου που θα διανεμηθούν από τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.          

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής (www.tch.gr) και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας «Δίαυλος» (https://diavlos.grnet.gr/event/e743).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr