ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου στο Public Συντάγματος

Δημοσίευση 26 Ιανουαρίου 2017, 17:42 / Ανανεώθηκε 26 Ιανουαρίου 2017, 17:24
Ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου στο Public Συντάγματος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή του «Ο απερίσκεπτος πλοηγός» τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή του «Ο απερίσκεπτος πλοηγός» τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα

Τον γνωρίζουμε κυρίως ως συνθέτη («Μικρή Πατρίδα», «Άγιος ο Έρωτας» κ.ά.) όμως ο Γιώργος Ανδρέου, εκτός από άλμπουμ, κινηματογραφικά soundtracks και μουσικές για το θέατρο, έχει στο ενεργητικό του ένα μυθιστόρημα, «Δαίμονας ξένος» (εκδ. Γαβριηλίδη), και πλέον μια ποιητική συλλογή, «Ο απερίσκεπτος πλοηγός» που κυκλοφόρησε το ’16 από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Ο ίδιος λέει: «Αγαπώ βαθειά την ποίηση. Την Ποίηση. Είναι η ελευθερία του τρόπου της που με συναρπάζει, η σωτηρία που απλόχερα χαρίζει από την βασανιστική κυριολεξία της γλώσσας. Η γλώσσα με την ποίηση λυτρώνεται. Μια λέξη δεν είναι πια ένα αντικείμενο, μια έννοια, ένας τύπος. Μια λέξη είναι Μια Λέξη. « Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός» είναι το βιβλίο μου, η δέλτος μου. Την έχω χωρίσει (αυθαίρετα, αθώα) σε  τέσσερα  μέρη. Σχεδόν σαράντα ποιήματα,  μια ολόκληρη ζωή.»

Αυτή την πρώτη ποιητική συλλογή του θα παρουσιάσει ο καλλιτέχνης τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Public Συντάγματος. Πρόκειται για σαράντα ανέκδοτα ποιήματα που γράφτηκαν σε διάστημα πολλών χρόνων, το απόσταγμα των περιηγήσεων του δημιουργού στον δύσκολο κόσμο της ποίησης και της στιχουργικής.

Να θυμίσουμε ότι η μουσικο-θεατρική παράσταση του Γιώργου Ανδρέου και του Θοδωρή Γκόνη «Στουρνάρα και Πατησίων γωνία» στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα θα ανέβει για μια τελευταία βραδιά την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου (δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο).