ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο Βικιπαίδειας και Editathon στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2017, 13:27 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2017, 13:27
Σεμινάριο Βικιπαίδειας και Editathon στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει κάλεσμα προς τους χρήστες της Βικιπαίδειας την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει κάλεσμα προς τους χρήστες της Βικιπαίδειας την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Η έκθεση «Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βιώμα» συνεχίζεται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ως τις 26 Φεβρουαρίου. Με γνώμονα την πολιτιστική και εικαστική πραγματικότητα κατά την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, η έκθεση, που αποτελεί συνδιοργάνωση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου,  εστιάζει στη συνθετότητα της ιστορίας και τις διαφοροποιήσεις των βιωμάτων και της μνήμης, όπως εκφράζονται μέσα από τον πολιτιστικό και καλλιτεχνικό  λόγο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το Thesswiki, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε από την PostScriptum, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και την Ελληνική Κοινότητα Χρηστών της Βικιπαίδειας, μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 16:30 να συμβάλλουμε και εμείς στον εμπλουτισμό των λημμάτων της ελληνικής Βικιπαίδειας. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο εγχείρημα θα δημιουργήσουν και θα επιμεληθούν λήμματα που θα αφορούν στην περίοδο 1940-1950 με υλικό από τις συλλογές του Μουσείου.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ώρα 16:30. Είσοδος Ελεύθερη. Για εγγραφές https://www.eventbrite.com/e/thesswiki-editathon-tickets-31754339083