ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάρια Αιγυπτιολογίας στον Ελληνικό Κόσμο

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2017, 16:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2017, 16:00
Σεμινάρια Αιγυπτιολογίας στον Ελληνικό Κόσμο
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» η Αλίκη Μαραβέλια, αιγυπτιολόγος και αρχαιοαστρονόμος, είναι πανέτοιμη να μυήσει στα μυστικά της χώρας των Φαραώ

Με αφορμή την έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» η Αλίκη Μαραβέλια, αιγυπτιολόγος και αρχαιοαστρονόμος, είναι πανέτοιμη να μυήσει στα μυστικά της χώρας των Φαραώ

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γνώσης με αφορμή την έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» που συνεχίζεται στον Ελληνικό Κόσμο. Η Αλίκη Μαραβέλια, αιγυπτιολόγος και αρχαιοαστρονόμος, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτι­ολογίας, ερευνητικού φορέως υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θα παραδώσει ένα σεμινάριο διάρκειας 20 εβδομάδων για τους  ενδιαφερόμενους να εμβαθύνουν στην γλώσσα, την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μου­σική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυ­πτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα.

Παράλληλα, παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» με τα πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών.

Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι μικρός, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν εγκαίρως να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας [email protected], τηλ. 6981 191480, στον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων [email protected] ή στον Ελληνικό Κόσμο- Hellenic Cosmos, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000, www.hellenic-cosmos.gr/ έως τις 31 Μαρτίου.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού με τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία.