ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βράβευση για το METAXA στα Tourism Awards 2017

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 15:33 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 15:33
Βράβευση για το METAXA στα Tourism Awards 2017
Χουίτη Κωνσταντινίδου και Δημήτρης Τρυφωνόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους τα Tourism Awards

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους τα Tourism Awards, τα βραβεία-θεσμό του ελληνικού τουρισμού.

Φέτος, ανάμεσα σε διακεκριμένες επιχειρήσεις και πρωτοποριακές ιδέες για τον Τουρισμό, βραβεύτηκε και  η «Ακαδημία Μεταξά», ένα ιδιαίτερα καινοτόμο concept που ο Οίκος Μεταξά ξεκίνησε το 2011.

Η «Ακαδημία Μεταξά» είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα, που απευθύνεται σε δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, αλλά και σε ειδικά κοινά, ομάδες πωλήσεων και marketing του ΜΕΤΑΧΑ, οινολόγους, bartenders και sommeliers. Στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει την μοναδική τέχνη της δημιουργίας του ΜΕΤΑΧΑ, στην οποία συμμετέχει σημαντικά το αρωματικό Μοσχάτο κρασί της Σάμου. Το πρόγραμμα φιλοξενίας ξεκινά στην Σάμο, όπου οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, να μιλήσουν με ντόπιους αμπελουργούς που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να περιποιούνται τα οικογενειακά αμπέλια τους σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο, να περιηγηθούν στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου, αλλά και να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία. Το 48ωρο πρόγραμμα συνεχίζεται  στην Αθήνα στα κελάρια του Οίκου Μεταξά, όπου οι καλεσμένοι μαθαίνουν τα μυστικά της δημιουργίας του αυθεντικού Ελληνικού ποτού, από τον Metaxa Master, Κωνσταντίνο Ράπτη.

«Στα πλαίσια της Ακαδημίας Μεταξά, έχουμε φιλοξενήσει πάνω από 150 Δημοσιογράφους και Bloggers από την Ευρώπη και την Β. Αμερική. Πολλοί από αυτούς, όπως βέβαια και οι περισσότεροι από τους ξένους  καλεσμένους  μας , ανακαλύπτουν μαζί μας για πρώτη φορά την Σάμο, τον μοναδικής ομορφιάς αμπελώνα της και το αρωματικό Σαμιώτικο Μοσχάτο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  που μαζί με το ΜΕΤΑΧΑ, η Σάμος και το Μοσχάτο της ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Θέλουμε να μοιραστούμε το βραβείο με όλους τους Σαμιώτες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα της Ακαδημίας, και που μας βοηθούν να γνωρίσουμε στους ξένους φιλοξενουμένους  μας ένα κομμάτι της Ελλάδας που σέβεται την παράδοση, αλλά την εξελίσσει και την προβάλλει με νέους, δημιουργικούς τρόπους» σχολιάζει η Χουίτη Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Οίκου Μεταξά.

«Αποτελεί τιμή για τη Σάμο και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών το ότι το Μοσχάτο μας συμπορεύεται στα πέρατα του κόσμου με τα εξαίρετα προϊόντα METAXA.» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου, Γιάννης Σκούτας.

Το ΜΕΤΑΧΑ διακινείται στην Ελλάδα από την Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ.

Λίγα Λόγια για τον Οίκο Μεταξά

Ο Οίκος Μεταξά ιδρύθηκε το 1888 από το Σπύρο Μεταξά, προκειμένου να υλοποιήσει το όραμα του  και να δημιουργήσει ένα  ποτό  μοναδικής  γευστικής απαλότητας. Για να πετύχει αυτή την απαλότητα, η οποία  και είναι μοναδική στο χώρο των ποτών διεθνώς, ο Σπύρος Μεταξάς εμπνεύστηκε μια αυθεντική τέχνη. Τόσο εξαιρετικό ήταν το  επίτευγμα του Σπύρου Μεταξά, που επέτρεψε στο ΜΕΤΑΧΑ να διασχίσει τους αιώνες αναλλοίωτο, προοδεύοντας και κατακτώντας τη μία αγορά μετά την άλλη. Σήμερα ο Οίκος Μεταξά διαφυλάττει και συνεχίζει την τέχνη αυτή. Παράγει πάνω από 10.000.000 φιάλες το χρόνο και εξάγει σε 60 χώρες, περίπου το 80% της παραγωγής του.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr