ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την Εκεχειρία στο Πολεμικό Μουσείο

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2017, 21:19 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 16:12
Εκδήλωση για την Εκεχειρία στο Πολεμικό Μουσείο
Facebook Twitter Whatsapp

Με θέμα «Αθλητισμός, Εκεχειρία και Ειρήνη» πραγματοποιείται την Πέμπτη, 6 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Με θέμα «Αθλητισμός, Εκεχειρία και Ειρήνη» πραγματοποιείται την Πέμπτη, 6 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Την εκδήλωση διοργανώνει η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» σε συνεργασία με το ΑΣΑΕΔ, τους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την Περιφέρεια Αττικής.

Κεντρικοί Ομιλητές είναι:

Τίτος Αθανασιάδης, ιστορικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας με θέμα: Η Εκεχειρία ως σύμβολο Ειρήνης.

Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με θέμα: Η Ολυμπιακή Εκεχειρία στη σύγχρονη εποχή.

Νικόλας Κελαϊδίτης, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. H.A.T.T.A. με θέμα: Η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι συντελεστές οργάνωσης της εκδήλωσης και φορείς υποστήριξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή video από τις εκδηλώσεις για τον «Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» στην «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας - Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», που διοργανώθηκε πέρσι και αθλητές περπάτησαν τη διαδρομή προς τιμήν της Εκεχειρίας, για πρώτη φορά μετά από 1623 χρόνια .

Ο συντονισμός και η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τη δημοσιογράφο Χρύσα Ρουμελιώτη.

Στο φουαγιέ του Μουσείου από 6 έως 9 Απριλίου 2017 θα λειτουργεί εικαστική έκθεση «Στα Βήματα του Ολυμπισμού», υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Αννίτας Πατσουράκη.

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

ΑΓΓΕΛΟΣ : ζωγραφική ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ : ζωγραφική ΑΠΕΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ : ζωγραφική ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΜΙΝΑ : ζωγραφική ΓΕΩΡΓΑΣ ΣΠΥΡΟΣ : ζωγραφική ΓΚΕΛΜΠΕΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ζωγραφική ΓΟΥΡΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : χαρακτική ΔΙΒΑΡΗ ΕΥΑ : ζωγραφική ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ : ζωγραφική ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ : ζωγραφική ΚΑΝΕΛΛΟΥ ΕΒΙΤΑ : ζωγραφική ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ζωγραφική ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΑ : γλυπτική ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ : ζωγραφική ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ : ζωγραφική ΛΑΒΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ : ζωγραφική ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ : ζωγραφική ΠΑΓΚΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ : φωτογραφία ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ : γλυπτική ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΑΛΤΙΝ : γλυπτική ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ γλυπτική ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ-ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ : ψηφιδωτό ΣΑΜΟΛΗ ΜΑΙΡΗ : γλυπτική ΣΠΥΡΙΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ : ζωγραφική ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ζωγραφική ΤΖΑΝΟΥΛΙΝΟΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ : γλυπτική ΦΟΡΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : γλυπτική ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : γλυπτική ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : γλυπτική

Η εκδήλωση της 6ης Απριλίου στο Πολεμικό Μουσείο είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η Συμπολιτεία Ολυμπίας στο όνομα της Εκεχειρίας και της Ειρήνης που στις μέρες μας εξακολουθεί, δυστυχώς να είναι το ζητούμενο και όχι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Της εκδηλώσεως της 6ης Απριλίου στο Πολεμικό Μουσείο, θα ακολουθήσουν:

Στις 5 Μαΐου διεξαγωγή Δρόμου από την Πνύκα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην Εκεχειρία και στην Ειρήνη. Στόχος είναι να συνδεθεί το αρχαίο με το σύγχρονο. Η επιλογή του συμβόλου του ελευθέρου πνεύματος και λόγου, της Πνύκας, και του Παναθηναϊκού Σταδίου, του συμβόλου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων είναι ευνόητη. Πρόθεσή των διοργανωτών είναι ο δρόμος –του οποίου θα ηγείται ο πρόεδρος

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr