ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες στο Μουσείο Καμπανέλλη στη Νάξο

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2017, 13:13 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2017, 13:13
Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες στο Μουσείο Καμπανέλλη στη Νάξο
Facebook Twitter Whatsapp

Το μουσείο που συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας μας προσκαλεί να περάσουμε ένα δημιουργικό καλοκαίρι με εργαστήρια θεατρικής γραφής, σωματικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού κ.ά.

Το μουσείο που συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας μας προσκαλεί να περάσουμε ένα δημιουργικό καλοκαίρι με εργαστήρια θεατρικής γραφής, σωματικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού κ.ά.

Αφιερωμένο στον ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε το ελληνικό θέατρο μετά τον πόλεμο, το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι μια όαση πολιτισμού στην πολύβουη το καλοκαίρι Χώρα της Νάξου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει το χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Φέτος το καλοκαίρι το μουσείο θα φιλοξενήσει θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες, εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής καθώς και εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2017
Η ταινία της Τετάρτης
Κάθε Τετάρτη μια ταινία σε σενάριο ή σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ώρα 21:00 (Από Τετάρτη 5 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου).

Πρόγραμμα Εργαστηρίων:

Οργάνωση Εργαστηρίων: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής
Για δεύτερη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι δημιουργικής γραφής. Η συνέχεια για όσους έχουν ήδη συμμετάσχει και μια νέα αρχή για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου.
Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Χρύσα Σπηλιώτη.                                            
(Διάρκεια 15 ώρες). Πενθήμερο από Πέμπτη 24 έως και Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Από τις αισθήσεις στην κίνηση.
Ένα βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης για πρώτη φορά στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά.                                    
(Διάρκεια 6 ώρες). 10/11/&12 Αυγούστου.

Γνωρίζω το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.
Παραμυθιάσματα με θεατρικό παιχνίδι και σωματική έκφραση. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Ένα ταξίδι των παιδιών στο χρόνο, στις ρίζες του μαγικού παραμυθιού, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, που θα συνοδεύονται από μουσική και θα ενισχύουν τη φαντασία τους. Με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδεύτρια ενηλίκων θεατρικών εργαστηρίων και σωματικού θεάτρου Σοφία Πολυκρέτη.
(Κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Από την Τρίτη11 Ιουλίου).

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και το αρχαίο δράμα – Σκηνικές προσεγγίσεις.Οι αρχαίοι μύθοι στο σύγχρονο θέατρο και τη λογοτεχνία, με αφορμή την τριλογία του Ιάκωβου Καμπανέλλη Γράμμα στον Ορέστη, Ο Δείπνος και Πάροδος Θηβών. Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
(Κάθε Τρίτη από 11 Ιουλίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00-22.00. Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του εργαστηρίου, με τη μορφή θεατροποιημένου αναλογίου).

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα, Χώρα - Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης), τηλ. 2285023619. Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο 11:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00. Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος επίσκεψης στο Μουσείο: 2€, 1€ (μειωμένο)