ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πώς η CIA με δίδαξε να επιβιώνω στη φυλακή» από τον Τζον Κυριάκου στο Public Συντάγματος

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2018, 15:01 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2018, 14:14
«Πώς η CIA με δίδαξε να επιβιώνω στη φυλακή» από τον Τζον Κυριάκου στο Public Συντάγματος
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν σε μια συζήτηση με τον τέως πράκτορα της CIA, μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, Τζον Κυριάκου την Παρασκευή 20 Απριλίου, ώρα 19:00

Στις 28 Φεβρουαρίου 2013, αφού αποδέχτηκε την ενοχή του για την παραβίαση του Νόμου περί Προστασίας της Ταυτότητας Υπαλλήλων των Υπηρεσιών Πληροφοριών, ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου άρχισε να εκτίει ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών. Το έγκλημά του: είχε καταγγείλει δημόσια τη χρήση βασανιστηρίων από τη CIA σε κρατουμένους μέλη της Αλ-Κάιντα. Το βιβλίο αυτό είναι τα απομνημονεύματα του Κυριάκου από τους είκοσι τρεις μήνες που έμεινε στη φυλακή. Χρησιμοποιώντας είκοσι βασικές δεξιότητες που έμαθε στην επιχειρησιακή του εκπαίδευση από τη CIA, κατάφερε να παραμείνει ασφαλής και στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας της φυλακής. Το βιβλίο είναι ταυτόχρονα μια καυστική περιγραφή της καθημερινής ζωής στη φυλακή και ένας άλλοτε διασκεδαστικός και άλλοτε σπαρακτικός σχολιασμός του ομοσπονδιακού σωφρονιστικού συστήματος.

Ο πρώην πράκτορας της CIA είναι σήμερα ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κυνηγημένος και τώρα, που είναι εκτός της φυλακής, συνεχίζει να μας υπενθυμίζει πως το κράτος, εκδικείται, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να μαχόμαστε για την αλήθεια και να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, είναι το παντοτινό μήνυμα του Τζον Κυριάκου.

Από τον πρόλογο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στο βιβλίο «Φυλακισμένος πράκτορας: Πώς η CIA με δίδαξε να επιβιώνω στη φυλακή» του Τζον Κυριάκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Την Παρασκευή 20 Απριλίου, ώρα 19:00, ο Τζον Κυριακού θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος για μια συζήτηση με θέμα «Μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ήρωες ή αποστάτες; CIA, Siemens, Novartis και άλλες ιστορίες» με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του.  Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος, εκτός του συγγραφέα,  οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Ψαρόπουλος, η πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας Άννα Δαμάσκου και η δημοσιογράφος, ακαδημαϊκή δάσκαλος και ακτιβίστρια Dr Suelette Dreyfus .

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr