ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Ivan Krastev για την κρίση στην Ευρώπη – Ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου 2018, 15:02 / Ανανεώθηκε 19 Νοεμβρίου 2018, 15:08
Ο Ivan Krastev για την κρίση στην Ευρώπη – Ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Μετά την Ευρώπη – Μετανάστευση, Εθνικισμός, Λαϊκισμός» θα βρεθεί στην Ελλάδα στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του θεσμού «Διαλέξεις Thyssen».

Ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα του στο πλαίσιο της σειράς «Διαλέξεις Thyssen», κύκλος «Η Ευρώπη ως κοινότητα δικαίου και κοινότητα αξιών».

Ο Ivan Krastev θα μιλήσει με θέμα «The age of Imitation of Its Discontent: Απέτυχε η Ευρώπη; Ιστορικές και επίκαιρες ρωγμές στο ηπειρωτικό θεμέλιο» στις 26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.

Τι είναι οι Διαλέξεις Thyssen;
Πρόκειται για έναν θεσμό που σκοπό έχει να επιτρέψει σε νέους κυρίως ανθρώπους (φοιτητές και νέους επιστήμονες) να παρακολουθήσουν ένα κύκλο εισηγήσεων γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα που συνδέεται με την προστασία των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Fritz Thyssen της Γερμανίας για το χρονικό διάστημα 2017 – 2021 τη διοργάνωση των «Διαλέξεων Thyssen» έχει αναλάβει το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου. Περισσότερες πληροφορίες για τις Διαλέξεις Thyssen στο www.cieel.gr και στο τηλέφωνο 2310 486901.

Ivan Kristev
Κουβαλώντας το βίωμα του Βούλγαρου που έζησε σε νεαρή ηλικία την κατάρρευση της φαινομενικά αιώνιας Σοβιετικής Ένωσης, ο νυν πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Στρατηγικών στη Σόφια και μόνιμος εταίρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Βιέννη είναι ένας από τους πλέον κατάλληλους πολιτικούς επιστήμονες που μπορούν να διακρίνουν και να αξιολογήσουν το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής ιδέας. Τους στοχασμούς του σχετικά με την Ευρώπη και τις αξίες της μεταφέρει και στο βιβλίο με τίτλο «Μετά την Ευρώπη» (After Europe) που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ομιλία Ivan Krastev, αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 26 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00, & Electra Palace Athens, 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00.

Δείτε επίσης:
Μετά την Ευρώπη...τί;

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr