ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Μουσικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2017, 19:01 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2017, 17:45
Οι Μουσικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Απριλίου στην Αίθουσα Διδασκαλίας και τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Απριλίου στην Αίθουσα Διδασκαλίας και τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσική βιβλιοθηκονομία και επιστήμη της πληροφόρησης, αρχειακή έρευνα στη μουσική, εκπαιδευτικές εφαρμογές στη μουσική μέσω της τεχνολογίας, μουσική πληροφόρηση, ψηφιακές βάσεις και αποθετήρια, οργάνωση μουσικών βιβλιοθηκών είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του 1ου Ετήσιου Συνέδριου Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων που οργανώνουν τo ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, και Νίκος Τσούχλος, Αν. Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος Ωδείου Αθηνών.

Δυο λόγια για την ιστορία της διοργάνωσης:
Το καλοκαίρι του 2016, μετά από συντονισμένες προσπάθειες
μουσικών βιβλιοθηκονόμων, μουσικολόγων και βιβλιοθηκονόμων που εργάζονται σε μουσικές βιβλιοθήκες και αρχεία, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το τοπικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (iamlgreece.teiep.gr). Την προσπάθεια αυτή έχουν ήδη αγκαλιάσει σηµαντικές βιβλιοθήκες και ιδρύµατα της Ελλάδος: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Μουσική Βιβλιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου, ΙΕΜΑ, Μουσική Βιβλιοθήκη Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικό Αρχείο Ωδείου Αθηνών, Σύλλογος Μανώλης Καλοµοίρης, Φιλαρµονική Εταιρεία Κερκύρας, Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου, Αρχείο και Μουσική Βιβλιοθήκη της ΕΡΤ, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Φίλοι του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων.

Το Ελληνικό Παράρτημα IAML ευελπιστεί να καταγράψει και να χαρτογραφήσει το μουσικό υλικό που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλες εκείνες τις βιβλιοθήκες που έχουν στη συλλογή τους μουσικά αρχεία, έστω και ως μέρος της κύριας συλλογής τους.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου, 9:30-20:00, στην Αίθουσα Διδασκαλίας και τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο και η είσοδος είναι ελεύθερη με εγγραφή.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr