ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ένα πολυτελή τόμο από τα Public

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2017, 14:39 / Ανανεώθηκε 8 Ιουνίου 2017, 14:39
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ένα πολυτελή τόμο από τα Public
Facebook Twitter Whatsapp

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, που συχνά έχει χαρακτηριστεί σαν «πρώτος υπολογιστής της Ανθρωπότητας» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά και αινιγματικά αρχαιολογικά ευρήματα όλων των εποχών.

Η εξαιρετικά υψηλού επιπέδου γνώση που απαιτείται για την κατασκευή του και μάλιστα σε πολλούς τομείς (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Μηχανική, Μεταλλουργία, Αστρονομία, Φιλοσοφία κ.λπ.), σε συνδυασμό με το μυστήριο που περιβάλλει την ιστορία της ανακάλυψής του, δυσκόλεψαν για πολλά χρόνια την έρευνα των επιστημόνων.

Ο Κωστής Στήκας ξεκλειδώνει τα μυστικά του Μηχανισμού σε ένα μοναδικό βιβλίο που παρουσιάζει με δημιουργικό και κατανοητό τρόπο όλα τα τελευταία πορίσματα της επιστημονικής έρευνας μέσα από διαδοχικές συζητήσεις με σημαντικούς εκπροσώπους του ακαδημαϊκού κόσμου.

«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Οι Ερευνητές ξεκλειδώνουν τα μυστικά του αρχαιότερου μηχανικού Σύμπαντος» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 13 Ιουνίου, ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Για αυτό θα μιλήσουν ο Δημήτρης Νανόπουλος (Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Texas A&M), ο Διονύσης Σιμόπουλος (Αστροφυσικός, Επίτιμος Διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου) και ο Θεοδόσης Τάσιος (Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνο, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας), καθώς και ο δημιουργός του βιβλίου Κωστής Στήκας.  Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βίκυ Φλέσσα.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα Public.