current views are: 13

25 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση11:13

Γευστικός περίπατος στην Πλάκα

Το Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας γνωρίζει τις γεύσεις της Αθήνας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Δημοσίευση 11:13’

Το Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας γνωρίζει τις γεύσεις της Αθήνας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Το Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλεί σε έναν περίπατο στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι για να γνωρίσουμε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας της πόλης μας: τις παλιές ταβέρνες, τον ρόλο τους στην καθημερινότητα των αθηναίων και την ιστορία τους.

Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης. Θα μάθουμε τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα. Τα διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, τα κουτούκια όπου σύχναζαν οι παλαιότεροι, οι ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο.

Ο περίπατός μας θα ολοκληρωθεί στο παντοπωλείο Περί Λέσβου στην οδό Αθηνάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και να γευτούμε το περίφημο ούζο του.

Οδηγός μας σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3250341, info@ekedisy.gr, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00. Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%). Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Για να γνωρίσετε το Περί Λέσβου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.perilesvou.gr


σχετικα αρθρα