ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Τραμπ και εμείς τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Ε.Β.Ε.Α.

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2018, 22:01 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2018, 13:50
Ο Τραμπ και εμείς τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Ε.Β.Ε.Α.
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Peter Trubowitz, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου του London School of Economics για το μέλλον της αμερικανικής δύναμης και της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης

Ο Τραμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που παρουσιάζει το Hellenic Observatory (Ελληνικό Παρατηρητήριο) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science και με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη δεύτερη σε σειρά διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Ε.Β.Ε.Α., ο Peter Trubowitz, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου, L.S.E., θα αναλύσει την εξωτερική πολιτική του Donald Trump και θα υποστηρίξει πως η εξωτερική πολιτική του Trump είναι ενδεικτική της αυξανόμενης λαϊκής αντίδρασης στις Η.Π.Α. έναντι των μακροχρόνιων φιλελεύθερων διεθνιστικών πολιτικών και πρακτικών. Ο καθηγητής Trubowitz θα αναλύσει επίσης τις ρίζες αυτής της αντίδρασης και θα εξετάσει τις επιπτώσεις της στο μέλλον της αμερικανικής δύναμης και της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης.

Την συζήτηση συντονίζει ο Σπύρος Οικονομίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, L.S.E. και σχολιάζει ο Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων που διοργανώνει το Hellenic Observatory (Ελληνικό Παρατηρητήριο), με στόχο την προώθηση του διαλόγου πάνω σε μείζονος σημασία ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.  

Η διάλεξη θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εγγραφή είναι απαραίτητη στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.eventbrite.co.uk/e/trump-and-the-future-of-american-power-tickets-43352198593

Βιογραφικά ομιλητών
Peter Trubowitz

Ο καθηγητής  PeterTrubowitz είναι Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου του London School of Economics and Political Science, και Επιστημονικός Συνεργάτης του at Chatham House, Royal Institute of International Affairs. 

Τα κύρια διδακτικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της διεθνούς ασφάλειας και στη σύγκριση των εξωτερικών πολιτικών, με ιδιαίτερη έμφαση στην στρατηγική και εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. Επίσης γράφει και σχολιάζει συχνά τις πολιτικές των κομμάτων και τις εκλογικές διαδικασίες στις Η.Π.Α. και πώς αυτές διαμορφώνουν αλλά και διαμορφώνονται από την μεταβαλλόμενη θέση των Η.Π.Α. στον κόσμο.

Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν: «Politics and Strategy: Partisan Ambition and American Statecraft» (Princeton University Press, 2011) και «Defining the National Interest: Conflict and Change in American Foreign Policy» (University of Chicago Press, 1998) και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως International Security, International Studies Quarterly και Political Science Quarterly καθώς και σε πιο δημοφιλείς χώρους όπως Foreign Affairs, International Herald Tribune και The National Interest.

Σπύρος Οικονομίδης
O Σπύρος Οικονομίδης είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο London School of Economics. Έλαβε το βραβείο Robert Mackenzie για τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τις Διεθνείς Επιπτώσεις του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου. Τα μετέπειτα έργα του έχουν επικεντρωθεί στις διεθνείς σχέσεις της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και στις εξωτερικές σχέσεις της Ε.Ε. στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Αυτή την περίοδο γράφει για την βαλκανική εμπειρία της Ε.Ε. από το 1991. Έχει υπάρξει Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Αμυντικών Μελετών, King’s College, και του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών στο Λονδίνο.

Πιο πρόσφατα υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Βελιγραδίου και Ζάγκρεμπ, και Επισκέπτης Ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Ένωσης της Σιγκαπούρης. Έχει τελέσει ειδικός σύμβουλος στη Βουλή των Λόρδων για την αναφορά 'Responding to the Balkan Challenge: The Role of EU Aid' και είναι τακτικός σχολιαστής στα διεθνή μέσα για θέματα σχετικά με τις Εξωτερικές Σχέσεις της Ε.Ε., Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ελλάδας.

Έλαβε το πτυχίο του στις Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές του στο L.S.E. O Δρ. Οικονομίδης είναι μέλος του προσωπικού του L.S.E. από το 1991.

Δημήτρης Καιρίδης
Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής. Από το 2002 διευθύνει τη Θερινή Ακαδημία Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Ολυμπίας (www.olympiasummeracademy.org) και από το 2009 τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης Navarino Network στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org). Στο παρελθόν διετέλεσε καθηγητής στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts και διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και την Κεντροανατολική Ευρώπη στο Kennedy School του Πανεπιστήμιου Harvard. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του έχουν τίτλο: «Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια», εκδ. Ι. Σιδέρης, 2015, «Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012» (επιμ.), εκδ. Επίκεντρο, 2015, «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», εκδ. Πατάκης, 2014, «The Historical Dictionary of Modern Greece», εκδ.  The Scarecrow Press, Inc., 2009, και «Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική και η Συντηρητική Aντεπανάσταση», εκδ. Ι. Σιδέρης, 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.lse.ac.uk/Hellenic-Observatory/Events/Athens-Lectures/Trump-and-the-Future-of-American-Power

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr