current views are: 9

11 Απριλίου 2018
Δημοσίευση08:31

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης «παραδίδει» μαθήματα για εφήβους και ενήλικες

Την επόμενη εβδομάδα, από 17 Απριλίου, ξεκινούν τα εργαστήρια φωτογραφίας και κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο μπιζού-μουσείο της Αλεξανδρούπολης

Δημοσίευση 08:31’

Την επόμενη εβδομάδα, από 17 Απριλίου, ξεκινούν τα εργαστήρια φωτογραφίας και κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο μπιζού-μουσείο της Αλεξανδρούπολης

Αποτελεί πυρήνα δημιουργίας και συλλογικής δράσης. Ο λόγος για το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη που μας αιφνιδιάζει διαρκώς με την ποικιλομορφία και την ποιότητα των εκδηλώσεων του. Φωλιασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του τέλους του 19ου αιώνα, διαθέτει μια από τις πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες συλλογές τοπικών ενδυμασιών και ένα πωλητήριο που θα το ζήλευαν όλα τα αθηναϊκά μουσεία. Και επιπλέον οργανώνει μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικά εργαστήρια, έως και γευσιγνωσίες, για να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

Για το δεύτερο μισό του Απριλίου, από την Τρίτη 17 Απριλίου, το Εθνολογικό Μουσείο επιφυλάσσει στους «φίλους» του δύο εργαστήρια με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

1. Εργαστήρι φωτογραφίας για ενήλικες και εφήβους με τίτλο «Φωτογραφίας Παίδευση» από τον άσο Ναλμπάντη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, στον χώρο του Μουσείου, ώρα 19:00-21:00.

Σε αυτό το καλλιτεχνικό εργαστήρι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά μέρη μιας φωτογραφικής μηχανής καθώς και το χειρισμό της, τεχνικές φωτογράφισης, είδη φακών και βασικές αρχές ψηφιακής επεξεργασίας. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε φωτογραφίσεις και θα εκθέσουν τις φωτογραφίες τους.

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την σωστή χρήση της φωτογραφικής μηχανής, την κατανόηση της σύνθεσης και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων απαραίτητες για καλλιτεχνικές λήψεις φωτογραφιών μέσα από ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον.

Πληροφορίες & εγγραφές στο: 2551036663, info@emthrace.org • Έναρξη Μαθημάτων: 17/4/2018

2. Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων (2ος κύκλος) για ενήλικες από τον Παναγιώτη Στουπιάδη Εθνομουσικολόγο και Art Luthier.

Στον συγκεκριμένο κύκλο του εργαστηρίου θα κατασκευαστεί η λύρα της Κων/πολης (Πολίτικη λύρα). Οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας και στην συνέχεια θα τα εφαρμόσουν στην πράξη με τη συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/4 στις 19:00

Σύντομα θα ανακοινωθεί η λίστα με τα απαραίτητα εργαλεία για την κατασκευή του οργάνου Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 25510 36 663 και στο info@emthrace.org