ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Πειραιώς μαθαίνουμε να χορεύουμε

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2018, 14:31 / Ανανεώθηκε 6 Ιουνίου 2018, 14:31
Στην Πειραιώς μαθαίνουμε να χορεύουμε
Facebook Twitter Whatsapp

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μας προσκαλεί αύριο Πέμπτη 7 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 σε ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον χορό με ελεύθερη είσοδο

Για μια ολόκληρη μέρα, η Πειραιώς 260 αφιερώνεται στον χορό και στις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει. Μια σειρά από δράσεις (ανοιχτά μαθήματα, συζητήσεις, προβολές) καταλαμβάνουν ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και κορυφώνονται σ' ένα χορευτικό πάρτι. Καλλιτέχνες και κοινό, μικροί και μεγάλοι, μπορούν ν' ανακαλύψουν πτυχές του χορού που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν. Μια πρόσκληση, και πρόκληση, ανοιχτή σε όλους.

Πειραιώς 260, Ε
Μαθήματα χορού για όλους
Ανοιχτά μαθήματα για όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Αγγελική Στελλάτου και τον Γιάννη Νικολαΐδη.
12:30-14:00 Αγγελική Στελλάτου
17:00-20:00 Γιάννης Νικολαϊδης

Πειραιώς 260, αυλή
Εφήμερο αρχείο χορού – μια διαφορετική έκθεση
Χορογράφοι, χορευτές, άνθρωποι του χορού προσφέρουν υλικό για να φτιαχτεί ένα εφήμερο αρχείο για τον χορό στην Ελλάδα, που θα είναι προσβάσιμο στο κοινό μόνο αυτή την ημέρα.

Πειραιώς 260, Ε
Δέκα επί Θήβας
19:30-20:30
Προβολή της βιντεοσκοπημένης παράστασης από το Εργαστήριο Χορού της Ε.Λ.Σ. στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών

H Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Ε.Λ.Σ. οργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Εργαστήριο Χορού στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών. Η Ομάδα Χορού Κρατουμένων Γυναικών επιχειρεί, στη δεύτερη εμφάνισή της, να παρουσιάσει μια σύντομη, αλλά θαρραλέα εισαγωγή στην ιστορία του μοντέρνου και σύγχρονου χορού – οι συμμετέχουσες συναντούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος και χαρά, έργα μεγάλων χορογράφων, δίνοντας την ευκαιρία και στις συγκρατούμενές τους να έρθουν σε επαφή με υλικ από έργα ρεπερτορίου. Την παράσταση αυτή, με τίτλο Δέκα επί Θήβας, βιντεοσκοπημένη, και πριν ακόμη κάνει πρεμιέρα, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών σε πρώτη προβολή. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις υπεύθυνες σχεδιασμού και υλοποίησης Χαρά Κότσαλη και Κατερίνα Σπυροπούλου.

Πειραιώς 260, Ε
21:00-22:30
Γνωριμία με χορογράφους – μια διαφορετική παράσταση
Κοινές ερωτήσεις, συγκεκριμένος χρόνος, διάφορα υλικά.
Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με σύγχρονους έλληνες χορογράφους μέσα από μια οργανωμένη, αλλά και παιγνιώδη «παράσταση».

Συμμετέχουν οι χορογράφοι: Μαρία Γοργία, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Ίρις Καραγιάν, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου & Ηρώ Αποστολέλλη.

Πειραιώς 260, Δ - κήπος
22:30
Πάρτι με τον Jerome Kaluta στην επιλογή της μουσικής

Ελεύθερη είσοδος όλη μέρα

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr