current views are: 9

30 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:52

Η Enterprise Greece και η Ντίνα Νικολάου στην SIAL Paris 2016

Δυναμικό παρόν, με περισσότερους από 200 έλληνες εκθέτες, έδωσε η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών

Δημοσίευση 12:52’

Δυναμικό παρόν, με περισσότερους από 200 έλληνες εκθέτες, έδωσε η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών

Δυναμικό παρόν, με περισσότερους από 200 έλληνες εκθέτες, έδωσε η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, SIAL PARIS 2016, η οποία ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία για τους Έλληνες εξαγωγείς.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν η 6η μεγαλύτερη μεταξύ των 104 χωρών που συμμετείχαν.

Η υψηλή σημασία της έκθεσης επιβεβαιώθηκε και φέτος, αφού οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 155.000, προερχόμενοι από 194 χώρες.

Η εθνική συμμετοχή διοργανώθηκε από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.)

Στο Εθνικό Περίπτερο φιλοξενήθηκε η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και οι Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 6.000 επαγγελματικές  συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο.

Η Enterprise Greece επέλεξε τις Ντίνα & Μαρία Νικολάου, πρέσβυρες της ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι, για να αναλάβουν, μαζί με τα εστιατόριά τους Evi Evane, το κεντρικό εστιατόριο της ελληνικής αποστολής της SIAL, το οποίο λειτούργησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Για πέντε συνεχόμενες ημέρες, η γνωστή chef, εντυπωσίασε με το ολοκληρωμένο και ευφάνταστο μενού της, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, προωθώντας έτσι, την γαστρονομική εικόνα της χώρας μας σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στην έκθεση.

Το καλωσόρισμα στο τραπέζι: Ντολμαδάκι με πολίτικο ρύζι σε σάλτσα γιαουρτιού, Λαβράκι καρπάτσιο μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή, Μπρουσκέτα με φιλέτο σαρδέλας και πέστο μαϊντανού, Μους ταραμά με λεμόνι κονφί και αυτοτάραχο Μεσολογγίου, Στραπατσάδα με φέτα, Φάβα αρωματισμένη με γλυκάνισο με μελωμένο χταπόδι.

 Παράλληλα, η ελληνίδα chef, ενεργοποίησε όλους τους γάλλους φίλους της στο Παρίσι, διάσημους chef, γαστρονόμους, pastry chef, όπως ο Sebastien Ripari, o Gontan Cherrier, o Stephan Perrote, να γνωρίσουν από κοντά τα ελληνικά προϊόντα και με αυτά να δημιουργήσουν νέες γαστρονομικές προτάσεις, σε ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής.

Η ίδια, ανέλαβε να παρουσιάσει ζωντανά, στο κεντρικό περίπτερο της SIAL, έχοντας βοηθούς από την διάσημη σχολή Ferrandi, υπέροχες συνταγές, προκαλώντας το αδιαχώρητο στο κοινό που έτρεχε να την απολαύσει.


σχετικα αρθρα