19 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:08

Χριστουγεννιάτικο δείπνο Ελπίδας & Ζωής

Το μήνυμα «Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» έστειλαν χθες βράδυ οι πάνω από 700 φίλοι του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Δημοσίευση 10:08’

Το μήνυμα «Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» έστειλαν χθες βράδυ οι πάνω από 700 φίλοι του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Το μήνυμα «Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή, γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» έστειλαν χθες βράδυ οι πάνω από 700 φίλοι του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» που έδωσαν το «παρών» στο «Χριστουγεννιάτικο δείπνο Ελπίδας & Ζωής» που διοργάνωσε ο Σύλλογος με την ευγενική συμμετοχή του Αντώνη Ρέμου.

Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο ballroom του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental Athens και τα έσοδά του θα διατεθούν για την υποστήριξη των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν όλοι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών που στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν από την Ευαγγελία Αναγνωστοπούλου, την Κωνσταντίνα Ράπτη, τον Αλέξανδρο Σουμπλή και την Κωστούλα Χριστοδουλοπούλου, τους τέσσερις νέους ανθρώπους που ανάμεσα σε 35000 δότες βρέθηκαν συμβατοί με 4 ασθενείς και τους χάρισαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πλαισιωμένη από τους τέσσερις συμβατούς δότες, είπε συγκινημένη: «Η καρδιά του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ χτυπάει απόψε εδώ, κοντά στους ηρωικούς μας ΔΟΤΕΣ, κοντά στους φίλους και υποστηρικτές μας. Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε σήμερα στο πλευρό μας και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό που με τη συμμετοχή του κάνει το Όραμά μας πραγματικότητα. Ευχαριστώ θερμά τη σύζυγο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία της και μας στηρίζει με όλη της την καρδιά. Χάρη στην ευγενική της πρωτοβουλία, μέσα από την αδελφοποίηση των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» Κύπρου και Ελλάδας, οι λαοί μας ενώνονται με έναν επιπλέον ξεχωριστό δεσμό φιλίας και ζωής. Την ευχαριστούμε θερμά για το μήνυμα αλληλεγγύης που μεταφέρει απόψε από τον λαό της Κύπρου σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Ρέμο γι’ αυτή τη μοναδική βραδιά και για το γεγονός πως είναι ανεκτίμητος σύμμαχός μας. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και μια ευλογημένη Νέα Χρονιά που να φέρει χαμόγελο σε όλα τα παιδιά του κόσμου!».

Το θερμό χειροκρότημα αλλά κυρίως η δέσμευση των περισσότερων από τους παρευρισκόμενους ότι θα γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, απέδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθησία και την ανθρωπιά της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικότερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κύριος Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, που ήταν παρόντες, δήλωσαν ότι όχι μόνο θα γίνουν οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών, αλλά και θα ηγηθούν της εκστρατείας υπέρ της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε όλα τα σώματα ενόπλων δυνάμεων, στον στρατό ξηράς, στην αεροπορία και στο ναυτικό.

 

Ακολούθησε το δείπνο, στη διάρκεια του οποίου η σοπράνο Αναστασία Ζαννή ερμήνευσε τραγούδια εμπνευσμένα από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αμέσως μετά το δείπνο ο Αντώνης Ρέμος, που εκτός από μεγάλος τραγουδιστής είναι κι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, κι ένας από τους πρώτους εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ανέβηκε στην πίστα και απογείωσε τη χαρούμενη διάθεση των παρευρισκόμενων.

Στο τέλος της βραδιάς το χειροκρότημα για τον μεγάλο καλλιτέχνη, εκτός από θερμό ήταν και… τριπλό: ένα για τα υπέροχα τραγούδια του, ένα για την ευγενική του χειρονομία να είναι η ψυχή αυτού του δείπνου Αγάπης και Ζωής, και ένα γιατί σε κάθε ευκαιρία, μέσα από το τραγούδι του, παρακινεί τους νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του: να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών! Δεν παρέλειψε μάλιστα να αφιερώσει κι ένα τραγούδι στον Κυπριακό λαό, τιμώντας με τον τρόπο αυτό και την κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης ήταν οι κυρίες Αλίνα Μινέτα, Άσπα Γυφτοπούλου, Μελίνα Δασκαλάκη, Σοφία Κούστα, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη και Ντίνα Πριτσιβέλη, μεγάλος χορηγός η εταιρεία Medi PRINOU, χορηγοί οι εταιρείες Type Center, Jeroboam, Βίκος, Β.Σ. Καρούλιας, Drizos και υποστηρικτές το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Athens και οι Δάκης και Λιέττα Ιωάννου, ενώ το πρόγραμμα συντόνισε η Βίκυ Καγιά.

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» εκφράζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον πολυαγαπημένο σταρ και ερμηνευτή, Αντώνη Ρέμο, που χωρίς την παρουσία του δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτή η μοναδική για όλους βραδιά. Επίσης ο Σύλλογος ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές της βραδιάς, την Αναστασία Ζαννή, τον DJ Αντώνη Δημητριάδη και τη Βίκυ Καγιά, για τη μεγάλη συμβολή τους στην επιτυχία της. Στο δείπνο παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και εκδοτικού χώρου και πολλά μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».


σχετικα αρθρα