current views are: 1

20 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση07:55

Πάτρα: Κατάληψη από εργαζόμενους στην Αχαϊκή Τράπεζα – Απαγορεύουν την είσοδο στον εκκαθαριστή

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της Αχαϊκής τράπεζας επί της οδού Γλαύκου προχώρησαν το πρωί, 99 εργαζόμενοι των 12 καταστημάτων της Αχαϊκής Τράπεζας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή Ι. Γιαννίκου στο κτίριο.

Δημοσίευση 07:55’
αρθρο-newpost

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της Αχαϊκής τράπεζας επί της οδού Γλαύκου προχώρησαν το πρωί, 99 εργαζόμενοι των 12 καταστημάτων της Αχαϊκής Τράπεζας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή Ι. Γιαννίκου στο κτίριο.

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της Αχαϊκής τράπεζας επί της οδού Γλαύκου προχώρησαν το πρωί, 99 εργαζόμενοι των 12 καταστημάτων της Αχαϊκής Τράπεζας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή Ι. Γιαννίκου στο κτίριο. Στο σημείο βρίσκονται και αρκετοί μέτοχοι.  Αψυχολόγητη και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση της ΤτΕ η διοίκηση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Η Αχαϊκή, με περίπου 15.000 μετόχους, διατηρεί 12 καταστήματα στην περιοχή της Αχαΐας και απασχολεί 103 άτομα.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο patrastimes.gr ο κ. Γκοτσόπουλος –από την πλευρά των εργαζομένων της τράπεζας- στόχος της κατάληψης είναι να εμποδιστεί να μπει στο κτίριο της διοίκησης ο κ. Γιαννίκος, που έχει οριστεί ως εκκαθαριστής από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό που ελπίζουν και προσπαθούν να γίνει είναι να αρθεί η ανάκληση αδείας της Αχαϊκής Τράπεζας από την ΤτΕ και να τοποθετηθεί έστω επίτροπος, αλλά όχι εκκαθαριστής. Αυτό άλλωστε θα συζητηθεί στο κρίσιμο τετ-α-τετ που θα έχει το μεσημέρι στην Αθήνα η Διοίκηση της Τράπεζας με τη Διοίκηση της ΤτΕ.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γκοτσόπουλος, μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι εργαζόμενοι είχαν τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ενώ τη Δευτέρα στις 09.30 το πρωί τους ενημέρωσαν να σταματήσουν τη δουλειά τους και να αποχωρήσουν από την τράπεζα.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αγωνία υπάρχει, εκτός από τους εργαζόμενους, και από τους μετόχους αλλά και από τους καταθέτες της τράπεζας, που δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα χρήματά τους

Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες, αφού αυτή τη στιγμή η τράπεζα έχει άμεσα διαθέσιμα 15 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται απόφαση που θα ορίζει σε ποια τράπεζα θα μεταφερθεί το χαρτοφυλάκιο της Αχαϊκής και θα εξυπηρετεί τους καταθέτες.

Πηγή: patrastimes.gr


σχετικα αρθρα