ΕΛΛΑΔΑ

De Morgen: Τα Ολυμπιακά ακίνητα έχουν λεηλατηθεί

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2012, 18:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
De Morgen: Τα Ολυμπιακά ακίνητα έχουν λεηλατηθεί
Facebook Twitter Whatsapp
Υπό τον τίτλο «Ολυμπιακή θλίψη» η βελγική εφημερίδα De Morgen αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στα ερειπωμένα πλέον ολυμπιακά ακίνητα σημειώνοντας ότι «τίποτε δεν έχει απομείνει από τη λάμψη της Αθήνας το καλοκαίρι του 2004».
Υπό τον τίτλο «Ολυμπιακή θλίψη» η βελγική εφημερίδα De Morgen αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ στα ερειπωμένα πλέον ολυμπιακά ακίνητα σημειώνοντας ότι «τίποτε δεν έχει απομείνει από τη λάμψη της Αθήνας το καλοκαίρι του 2004». Κάνοντας ένα οδοιπορικό στην Αθήνα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται οκτώ χρόνια μετά οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις διαπιστώνει ότι η χώρα καταρρέει υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και σημειώνει ότι όλα τα στάδια έχουν περιπέσει σε αχρησία, ενώ τα κονδύλια που δαπανήθηκαν προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αποκτήσει τις αναγκαίες υποδομές, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τον κρατικό κορβανά.  

Η De Morgen κάνει λόγο για λεηλασία την οποία υπέστησαν τα ολυμπιακά ακίνητα από διάφορους επιτήδειους οι οποίοι αφαίρεσαν ό,τι μπορούσαν και μεταφέρει με εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ εικόνες πλήρους εγκατάλειψης. Προσθέτει δε ότι δεν είναι λίγοι οι Έλληνες οι οποίοι πλέον έχουν υιοθετήσει την άποψη ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μία «εξαιρετικά απερίσκεπτη απόφαση από μια χώρα που η οικονομία της, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, στηριζόταν σε σαθρά θεμέλια». Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr