ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρατεύονται αγροφύλακες για να ανοίξει ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς!

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2012, 16:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιστρατεύονται αγροφύλακες για να ανοίξει ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς!
Facebook Twitter Whatsapp
Απίστευτα κι όμως ελληνικά πράγματα! Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της φύσης στην Ελλάδα, ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς έμεινε... γυμνός από προσωπικό και φύλακες με αποτέλεσμα να μην μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει! Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο να γίνει για μια ακόμη φορά η χώρα μας ρεζίλι αφού έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να δουν και περπατήσουν το φαράγγι, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζος πήρε το ρίσκο και έδωσε έντολή να ανοίξει ο Δρυμός!
Απίστευτα κι όμως ελληνικά πράγματα! Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της φύσης στην Ελλάδα, ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς έμεινε... γυμνός από προσωπικό και φύλακες με αποτέλεσμα να μην μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει! Ωστόσο, μπροστά στον κίνδυνο να γίνει για μια ακόμη φορά η χώρα μας ρεζίλι αφού έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να δουν και περπατήσουν το φαράγγι, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζος πήρε το ρίσκο και έδωσε έντολή να ανοίξει ο Δρυμός! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε τα πάντα για να βρει υπαλλήλους και φύλακες επιστρατεύτοντας και τους παλιούς... αγροφύλακες του νομού Χανίων ζητώντας να βοηθήσουν αυτή την κρίσιμη περίοδο!

"Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Παίρνουμε ρίσκο, αλλά δεν ειναι δυνατόν να μην γίνουν τόσες προγραμματισμένες εκδρομές στον πανέμορφο αυτό τόπο' είπε στο ο κ. Καρούντζος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες. Ο ίδιος έχει ζητήσει μήνες τώρα προσωπικό έκτακτο από το ΥΠΕΚΑ όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά δεν του έδιναν. Ήρθε και η απαγόρευση των προσλήψεων για τις εκλογές κι έδεσε το... ρεζιλίκι!

'Κάναμε προσπάθεια να βρούμε κόσμο. Ούτε η διεθυνση δασών είχε, ούτε ο Δρυμός. Ζητήσαμε από τους αγροφύλακες να συνδράμουν και το κάνουν προς τιμήν τους. Ήταν πολύτιμη και η βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη κ.Βουλγαράκη' τονισε ο κ. Καρούντζος επισημαίνοντας ότι έχει ζητήσει και από την Πυροσβεστική να κάνει ασκήσεις ώστε να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις...

Πάντως εάν δεν γινόταν αυτή η προσπάθεια και δεν άνοιγε την Πρωτομαγιά το φαράγγι θα ήταν ανεξελεγκτες οι συνέπειες για τον τουρισμό καθώς έρχονται γκρουπ από την Ευρώπη και την Αμερική μόνο και μόνο για να δουν το φαράγγι αλλά και για τους ντόπιους επιχειρηματίες στην Αγία Ρουμελη, στα Σφακιά...

Να θυμίσουμε ότι Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται  στο νομό Χανίων (18 χιλιόμετρα). Είναι Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας από το 1962 και φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, το πιο γνωστό από τα οποία είναι ο κρητικός αίγαγρος γνωστός και σαν κρι-κρι. Το όνομά του το πήρε από το εγκαταλελειμμένο σήμερα χωριό της Σαμαριάς, που με τη σειρά του οφείλει το όνομα στην εκκλησία της Οσίας Μαρίας

Σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων αναφέρεται:

"Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού  (Ξυλόσκαλο- Αγ.Ρουμέλη) από τη Τρίτη 1η Μαΐου 2012, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης.

Αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν, σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Δ/νση Δασών Χανίων μπορεί να αποφασίσει για την ρύθμιση της διέλευσης ή και να   απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό".  

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr