ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι για φοροδιαφυγή από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε τουριστικά θέρετρα

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2012, 16:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έλεγχοι για φοροδιαφυγή από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε τουριστικά θέρετρα
Facebook Twitter Whatsapp
Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, αρχίζει η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.
Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, αρχίζει η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι, θα είναι επαναλαμβανόμενοι σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), θα πραγματοποιούνται σε εποχιακές, κυρίως, επιχειρήσεις (ταβέρνες – καφετέριες – κλαμπ - beach bar – νυκτερινά κέντρα – κάμπινγκ – κατασκηνώσεις – ξενοδοχεία – τουριστικά γραφεία – θαλάσσια σπορ) και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, τον Ιούνιο και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2012, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι 1090 επιχειρήσεων σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και έχουν επιβληθεί αρχικά πρόστιμα 881.500,00 ευρώ, ενώ τον ουσιαστικό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών έχουν αναλάβει τα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ασφαλιστική περιοχή, όπου ανήκουν οι ελεγχθείσεις επιχειρήσεις.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους εργοδότες την τήρηση του ειδικού βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών του νόμου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr