current views are: 1

30 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση12:32

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά Αττικής- Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, η οποία έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο.

Δημοσίευση 12:32’
αρθρο-newpost

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, η οποία έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, η οποία έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο. Η φωτιά κατέκαψε δέντρα και απείλησε κατοικοιμένη περιοχή, ενώ οι φλόγες πλησίασαν το Νοσοκομείο Νταού Πεντέλης, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς Καλλιτεχνούπολη και Πικέρμι και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι συνεχείς εναλλαγές στην κατεύθυνση τους, δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, όταν τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό του διερχόμενος πολίτης. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η πιθανότητα εμπρησμού είναι μεγάλη αφού ξέσπασαν ταυτόχρονα πολλές εστίες φωτιάς στην περιοχή.

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στο Κρυονέρι της Σητείας

Στο μεταξύ, διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο Κρυονέρι Σητείας Λασιθίου, ωστόσο οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης. Νωρίς το βράδυ εκκενώθηκε οικισμός στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στην περιοχή έχουν μεταβεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον ‘Αγιο Νικόλαο με 13 πυροσβεστικά οχήματα και 25 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα.


σχετικα αρθρα