ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Ουδέποτε κατονόμασα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2012, 13:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λέκκας: Ουδέποτε κατονόμασα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ
Facebook Twitter Whatsapp
Διαψεύδει ο διευθυντής Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ότι έχει κατονομάσει οποιοδήποτε πρόσωπο ως αναμεμειγμένο στη λίστα Λαγκάρντ και σε δήλωσή του αναφέρει οτι ουδέποτε έλαβε γνώση του περιεχομένου της.
Διαψεύδει ο διευθυντής Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ότι έχει κατονομάσει οποιοδήποτε πρόσωπο ως αναμεμειγμένο στη λίστα Λαγκάρντ και σε δήλωσή του αναφέρει οτι ουδέποτε έλαβε γνώση του περιεχομένου της.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» εμπλέκεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ερευνάται εάν η κατάθεση 550 εκατ. δολαρίων -στο όνομα της κ. Μαρίας Παντελή- ανήκει ουσιαστικά σε εκείνη.

Στα δύο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε κατάθεση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη. Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι στηρίζει την κατάθεσή του στις μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λέκκα έχει ως εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον Τύπο και αναφορών σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έλαβα γνώση του περιεχομένου εγγράφου ή άλλου μέσου τιτλοφορούμενων "λίστα Λαγκάρντ", ώστε να προβώ στην οποιαδήποτε δήλωση ή σχολιασμό. Επίσης, ουδέποτε και σε κανέναν ανέφερα ή κατονόμασα πρόσωπα ως δήθεν αναφερόμενα ή αναμεμειγμένα με οποιονδήποτε τρόπο στην παραπάνω λίστα. Τέλος τούτο σαφώς προκύπτει και από το περιεχόμενο της ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος ενόρκου καταθέσεώς μου, η οποία αποτελεί στοιχείο του φακέλου της συγκεκριμένης υπόθεσης που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων».

Έντονη αντίδραση από Γιώργο και Μαργαρίτα Παπανδρέου

Τα δύο δημοσιεύματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της μητέρας του, Μαργαρίτας. «Είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες», σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα, συμπληρώνει.
Από την πλευρά της η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις;», διερωτάται η μητέρα του πρώην Πρωθυπορυγού και απαντά: «Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr