ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης: Πλέον υπάρχει «καθαρή» εικόνα των συνταξιούων

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2012, 19:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρούτσης: Πλέον υπάρχει «καθαρή» εικόνα των συνταξιούων
Facebook Twitter Whatsapp
Την πλήρη εικόνα τόσο για τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων όσο και για τα ποσά που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους τα Ταμεία, διαθέτει πλέον η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Την πλήρη εικόνα τόσο για τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων όσο και για τα ποσά που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους τα Ταμεία, διαθέτει πλέον η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Αυτά αναφέρθηκαν από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Βρούτση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), η οποία ανέλαβε τη συγκέντρωση των στοιχείων των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά, εξήγησε, αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους και συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Ο κ. Βρούτσης αποκάλεσε «άθλο» το έργο της ΗΔΙΚΑ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει σαφής εικόνα αναφορικά το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας. Συν τοις άλλοις, από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει, όπως είπε ο υπουργός, εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος, αλλά και η δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.

Βάσει των λεγομένων του υπουργού, η ΗΔΙΚΑ θα διασυνδεθεί από 1/1/2013 με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη. Με τον τρόπο αυτό, θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή.

«Η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους νοικοκύρεμα προς όφελος όλων μας», υποστήριξε ο Γιώργος Βρούτσης ,εκτιμώντας μάλιστα ότι όλα αυτά γίνονται «χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το δημόσιο και χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr