current views are: 2

11 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση04:35

Οργανωμένη επίθεση με γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων

Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια πέντε γνωστών δημοσιογράφων.

Δημοσίευση 04:35’
αρθρο-newpost

Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια πέντε γνωστών δημοσιογράφων.

Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια πέντε γνωστών δημοσιογράφων.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ πρόκειται για οργανωμένη επίθεση.

Η αρχή των εμπρηστικών επιθέσεων με τα γκαζάκια έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του.

Το δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος.
Το τρίτο χτύπημα έγινε στις 04:15 στην Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνης Σκυλλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα ένας ακόμη εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο Μαρούσι στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα. Η τελευταία επίθεση ήταν στο σπίτι του δημοσιογράφου Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Ο δημοσιογράφος του Mega, Γιώργος Οικονομέας, είπε στη διάρκεια της εκπομπής, πως μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι στον Λυκαβηττό όπου διέμενε ο ίδιος παλαιότερα.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι», τόνισε.
 Σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφηκαν μικρές υλικές ζημιές στις εισόδους και μαυρίσματα στους τοίχους. 

Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. 

Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας Αττικής.  

Nέα αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

«Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις επιθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απαντά στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου περί «χαϊδεμένων κουκουλοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ» με μια ανακοίνωση που καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

 «Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.

Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».

Καταδικάζουν την επίθεση τα κόμματα

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου, Φώφη Γεννηματά, με επίσημη ανακοίνωση, κάνει λόγο για «οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης» και προσθέτει: «Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».

«Μετά τις καταλήψεις ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, κτιρίων και κομματικών γραφείων, ήρθαν τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων. Ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, σχετικά με τις επιθέσεις στα σπίτια πέντε δημοσιογράφων.

Σε δηλώσεις της στη ΝΕΤ η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για «παλικάρια της φακής». «Θα μπορούσε να πει κανείς για “παλικάρια της φακής”, θα μπορούσε να πει για “ανεγκέφαλους”, θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.


σχετικα αρθρα