ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη οδοντίατρος για φοροδιαφυγή

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2013, 12:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνελήφθη οδοντίατρος για φοροδιαφυγή
Facebook Twitter Whatsapp
Στη σύλληψη ενός 43χρονου οδοντίατρου προέβη η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στη σύλληψη ενός 43χρονου οδοντίατρου προέβη η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και το αδίκημα της φοροδιαφυγής Ο συλληφθείς γιατρός, όπως προέκυψε, δεν είχε εκδώσει την απαραίτητη απόδειξη για το σύνολο των χρημάτων που είχε λάβει ως αμοιβή, για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ είχε προηγηθεί καταγγελία στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 11012, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός είχε πραγματοποιήσει και είχε λάβει χρήματα για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενή, χωρίς όμως να εκδώσει αντίστοιχα απόδειξη για το ποσό της αμοιβής του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σχετικής καταγγελίας, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έλεγχο στο ιατρείο που διατηρεί o συγκεκριμένος γιατρός, διενεργώντας παράλληλα διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που συλλέχθησαν.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν να συλληφθεί ο 43χρονος γιατρός, γιατί όπως προέκυψε από το φορολογικό έλεγχο, αλλά και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, είχε παράσχει κατά το παρελθόν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενή και είχε λάβει το χρηματικό ποσό των (2.700) ευρώ, χωρίς να έχει εκδώσει τη σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο συλληφθείς γιατρός με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων, καθώς και η αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr