ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΜΙΔΑ: «Βέβαιη η αστοχία εσόδων από τα ακίνητα»

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2013, 17:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΠΟΜΙΔΑ:  «Βέβαιη η αστοχία εσόδων από τα ακίνητα»
Facebook Twitter Whatsapp

Αύξηση του ΦΑΠ και διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ (τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ) οδηγούν σε αδυναμία πληρωμής και δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Αύξηση του ΦΑΠ και διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ (τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ) οδηγούν σε αδυναμία πληρωμής και δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «για όποιον ζει και κινείται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με τις ατέλειωτες χιλιάδες ξενοίκιαστων και απαξιωμένων ακίνητων, τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις μειώσεις ενοικίων, είναι προφανές ότι η ύπαρξη ακίνητης περιουσίας δεν συνεπάγεται και την ύπαρξη φοροδοτικής ικανότητας. Ελπίζουμε αυτό να είναι προφανές και στους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών, ότι δηλαδή σήμερα οι μεγάλες περιουσίες είναι οι ξενοίκιαστες, και συνεπώς δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα η παραπέρα επιβάρυνσή τους».

Συνεπώς, «αν πράγματι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του ΦΑΠ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ημέρες, οι εμπνευστές τους θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη βέβαιη αστοχία στον τομέα των εσόδων και τον πιθανό δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας», εκτιμά η ΠΟΜΙΔΑ.

Η Ομοσπονδία διαπιστώνει ότι «ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για κατάργηση του ΦΑΠ και του Ειδικoύ Ενιαίου Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, το 2013, καθώς και για θέσπιση ενός λογικού φόρου περιουσίας και ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει σε δραστική μείωση των αντικειμενικών αξιών, τελικά και το ΕΕΤΗΔΕ παραμένει, και ο προκρούστειος ΦΑΠ θα αυξηθεί, και όλα στο τέλος φορτώνονται στη ράχη των ιδιοκτητών ακινήτων, η οποία δεν αντέχει ούτε τα δικά τους βάρη, πολλώ μάλλον αν καλείται συνεχώς να σηκώσει και τα βάρη των υπολοίπων».α

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr