ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο Μπαλασόπουλος να «κατεβάσει» τα απορριματοφόρα

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2013, 12:11 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2013, 12:11
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο Μπαλασόπουλος να «κατεβάσει» τα απορριματοφόρα
Facebook Twitter Whatsapp

Τις έντονες διαφωνίες τους με τα προωθούμενα μέτρα του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στις κινητοποιήσεις και τα απορριμματοφόρα

Τις έντονες διαφωνίες τους με τα προωθούμενα μέτρα του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στις κινητοποιήσεις και τα απορριμματοφόρα. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μεταξύ άλλων, ζήτησε από την κυβέρνηση την απόσυρση του άρθρου 76 που βάζει «επιτροπεία» για τα οικονομικά των δήμων.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μπαλασόπουλος είπε ότι «έχουμε δείξει ότι πονάμε τον κόσμο και δεν θέλουμε να τον ταλαιπωρούμε. Δεν το έχουμε κάνει έως τώρα, αλλά για να διασφαλίσουμε την λειτουργία των Δήμων και να έχουμε δουλειά, είναι προτιμότερο να τα κλείσουμε όλα για 4-5 μέρες. Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υπάρχουν δήμοι που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα, αλλά γι' αυτά δεν μιλά κανείς».

O κ. Μπαλασόπουλος εξήγησε ότι σε πολλούς δήμους παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού, εξηγώντας ότι «το 2012 συνταξιοδοτήθηκαν 6.000 εργαζόμενοι, όταν το 2009 έφευγαν 300-500 άτομα». Τέλος, υποστήριξε πως «η τρόικα θέλει αίμα με απολύσεις και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».