ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέτει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα 5,8 εκατ. ευρώ ο Ρέστης

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 19:51 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 19:51
Καταθέτει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα 5,8 εκατ. ευρώ ο Ρέστης
Facebook Twitter Whatsapp

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί αύριο το πρωί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που συνελήφθη την Τρίτη και παραμένει κρατούμενος για την υπόθεση επισφαλούς δανείου που χορήγησε η τράπεζα FBΒ, της οποίας κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί αύριο το πρωί ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που συνελήφθη την Τρίτη και παραμένει κρατούμενος για την υπόθεση επισφαλούς δανείου που χορήγησε η τράπεζα FBΒ, της οποίας κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών.

Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας καλείται αύριο να απολογηθεί για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά ποσό 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε πριν περίπου ένα χρόνο, ως δάνειο η FB Bank και σύμφωνα με την κατηγορία που έχει διατυπωθεί σε βάρος του, κατέληξε μέσω διαδρομών σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Ο κ. Ρέστης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση του εν λόγω επισφαλούς δανείου και επιμένει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην συνεργάτη του.

Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται επίσης να αναφέρει πως όταν έγινε αντιληπτή από την τότε διοίκηση της τράπεζας η εκταμίευση του εν λόγω δανείου, κινήθηκε διαδικασία σε βάρος του υπαλλήλου που το ενέκρινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής φέρεται να προσανατολίζεται στην κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ποσού που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης και να στραφεί σε βάρος του πρώην συνεργάτη του ο οποίος καταζητείται μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας.

Πάντως, σύμφωνα με τη νομοθεσία η καταβολή του ποσού δεν κλείνει την ποινική δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή, καθώς δεν αφορά υπόθεση και διεκδίκηση μεταξύ ιδιωτών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr