current views are: 1

30 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση12:15

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για τη μετάβαση στο 13%

Εν αναμονή της εγκυκλίου σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας προετοιμάζονται για τη μετάβαση στον νέο ΦΠΑ στο 13%. 
 
 

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Εν αναμονή της εγκυκλίου σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας προετοιμάζονται για τη μετάβαση στον νέο ΦΠΑ στο 13%. 
 
 

Ρεπορτάζ : Τιτίκα Ανουσάκη

Εν αναμονή της εγκυκλίου σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας προετοιμάζονται για τη μετάβαση στον νέο ΦΠΑ στο 13%

To ειδικό σήμα που θα προμηθεύονται οι επιχειρηματίες όπως βλέπετε και στην φωτογραφία αναγράφει «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε και τις τιμές. Είναι συμφωνία τιμής». 

Οι επιχειρήσεις που θα δικαιούνται να λαμβάνουν το ειδικό σήμα είναι αυτές που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% στο 75% των προϊόντων τους (εκτός των αλκολούχων ποτών τα οποία εξαιρούνται). 

Το σήμα μάλιστα θα τυπωθεί και στα αγγλικά ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι τουρίστες στη χώρα. 

Η συμμετοχή των καταστηματαρχών είναι ήδη μεγάλη όπως είπε στο newpost η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης κ. Κωνσταντίνου ενώ ήδη κάποιοι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών. 

Οι καταστηματάρχες υπολογίζουν πως θα χρειασθούν μια με δύο μέρες για να ρυθμίσουν τις ταμειακές τους μηχανές από τη στιγμή που θα βγει η εγκύκλιος ενώ τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ όσοι επιχειρηματίες αντιμετωπίσουν προβλήματα προσαρμογής των ταμειακών μηχανών τους θα αντιμετωπίζονται με σχετική ανεκτικότητα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες προκειμένου να παραλάβουν το ειδικό σήμα είναι τα εξής: 

– Από τον σύλλογο στον οποίο ανήκουν κατεβάζουν την αίτηση, τη συμπληρώνουν, την υπογράφουν και βάζουν και την σφραγίδα της επιχείρησής τους. 

– Θα πρέπει να φωτοτυπήσουν ή να σκανάρουν έναν παλιό τιμοκατάλογο και να τον στείλουν με φαξ ή email 

– Θα πρέπει να φωτοτυπήσουν ή να σκανάρουν έναν καινούργιο τιμοκατάλογο όπου θα φαίνεται η μείωση τουλάχιστον κατά 5% στα 3/4 των ειδών εκτός των αλκοολούχων ποτών, που δεν συμπεριλαμβάνονται στην μείωση. 

– Όλα τα έντυπα τα αποστέλλουν με φαξ ή με email στον σύλλογο στον οποίο ανήκουν. 

– Μετά τον έλεγχο των τιμοκαταλόγων θα λάβουν το ειδικό σήμα σε εκτυπώσιμη μορφή, αλλά και την βεβαίωση για την εγκυρότητα του σήματος καθώς χωρίς αυτήν το ειδικό ήμα δεν ισχύει και οι παραβάτες θα διώκονται. 

Όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην προσπάθεια και μειώσουν τις τιμές, θα παίρνουν πρόσθετα μόρια, όταν υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Επίσης θα μοριοδοτούνται σε προκηρύξεις του Δημοσίου